Vi kan trygt gå en ny matuke i møte med disse oppskriftene. Her får du alt fra asiatisk torsk, pølsegryte med urter og uka avsluttes med en sabla god, fransk klassiker, nemlig coq au vin. Her er ukens ukemeny!

Mandag: Pasta med kjøttboller

Planken legger vi som vanlig til mandagen. Her er det ikke mange triks man skal kunne, men det er lurt å være kjent med at brød (oppbløtt i vann) er genialt for at ikke kjøttbollene skal bli tørre og gummiaktige. (har du lyst på mer avanserte kjøttboller så finner du verdens beste her).

Tirsdag: Torsk med asiatisk fri

Torsken får kjenne på den asiatiske innflytelsen denne uka. Det er koriander, spisskum og karri som står for det. Du servere vanlig ris eller poteter til denne, men du kan også servere de gode kikertene til Clotilde om du er i det eventyrlystne hjørnet.

Onsdag: Pølsegryte med urter

En pølsegryte med masse, friske urter er hva du får om du følger denne oppskriften. Servér den gjerne med en skikkelig god potetmos til.

Torsdag: Fiskesuppe

Fiskesuppe finnes i alle mulige varianter, fra den mektige, franske bouillabaisse til enklere hverdagsvarianter. Fiskesuppa som serveres denne uken er lett å lage. I oppskriften finner du blåskjell - husk at du ikke trenger å kjøpe et helt nett med blåskjell. Du kan be dem sprette nettet og så kan du få akkurat så mange du vil.

Fredag: Karriburger

En velkomment kryddersting gjør denne fredagen litt mer gøyal. Kjøttet i denne burgeren er sesongriktig lammekjøtt.

Lørdag: Kylling med honning og rosmarin

Denne måten å tilberede kylling på er enkel, elegant og du ender med et uvanlig smakfullt resultat. Servér gjerne med dette kule tilbehøret.

Søndag: Coq au vin

Den erkeklassiske gryta får æren av å avslutte denne ukas ukemeny. Opprinnelig bruke han haner til denne retten, men det skal man lete lenger etter her i landet. Så kylling er det vanlige i den moderne utgaven.

Du finner alle oppskriftene nedenfor - ha en smakfull uke!

Mandag:

Erik Hannemann

Pasta med kjøttboller

En enkel pastarett som redder hverdagene.

Til 4 porsjoner:

400 g pasta

200 g aspargesbønner

5 stk soltørkede tomater (i olje)

400 g kjøttdeig

1 stk mozzarella

3 skiver brød, eller loff

salt og pepper

olivenolje

eventuelt litt parmesan

Høyde (px): Bredde (px):

Tirsdag:

Erik Hannemann

Torsk med asiatisk vri

Bengalsk torsk? Ja, her er den nye torsken..

Ingredienser:

0,5 ts gurkemeie

pepper

0,5 ts cayennepepper

0,5 ts kumin

4 stk torskefileter, ca 180 gram hver

2 dl matyoghurt(tykk yoghurt)

2 ss hvetemel

olje/smør til steking

1 ss sennepsfrø

1 stk rødløk

1 fedd hvitløk

1 ts karri

1 dl fløte

koriander, frisk, hakket

1 ts koriander(pulver)

salt

Høyde (px): Bredde (px):

Onsdag:

Erik Hannemann

Pølsegryte med urter

Pølser er så mye mer enn det vi legger i lompe og spruter ketsjup på.

Ingredienser:

750 g pølse

1 stk gulrot

1 stk purre

1 stilk selleri

1 stk løk

2 fedd hvitløk

1 dl hvitvin

2 ss smør

3 ss urter

Høyde (px): Bredde (px):

Torsdag:

Erik Hannemann

Fiskesuppe

I denne fiskesuppen kokes ikke fisken.

Til 2 porsjoner:

150 g laks

150 g hvit fisk, for eksempel torsk

12 stk blåskjell

1 stk kamskjell, eventuelt

1 dl fløte

1 stk løk

1 stk hvitløksfedd

1 stk gulrot

1 stk selleristang

1 ts rosmarin

1 ts dill, frisk

3 ss friske urter, en eller flere av timian, oregano og gressløk

4 dl fiskekraft (gjerne vann og buljong)

smør til steking

Høyde (px): Bredde (px):

Fredag:

Colourbox (illustrasjonsfoto)

Curryburger

Lammeburgere med eksotisk touch. Hamburger med litt kryddersting gjør fredagen kulere.

Til 4 porsjoner:

0,5 kg lammekjøtt uten ben

2 stk salt

1,5 ts kumin frø

1 ts korianderfrø

1 ts gurkemeie

0,5 ts chilipulver

3 fedd hvitløk, finhakket

olje/smør til steking

Høyde (px): Bredde (px):

Lørdag:

Alf Børjesson

Kyllinglår med smak av honning og rosmarin

Du kan bruke rå eller ferdig grillede kyllinglår i denne retten. Om de er rå må du beregne ca 10 minutter steketid først.

Til 4 porsjoner:

4 stk grillet kylling lår

1 stk løk

1 stk sitron i skiver

2 kvist rosmarin

Honningmarinade:

2 ss honning

2 ss sitronsaft

2 ss olivenolje

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Søndag:

Erik Hannemann

Coq au vin

Her er klassikeren i all sin prakt. Sjelden har en flaske vin smakt så mye.

Ingredienser:

1 stk kylling (eller høne, hane om du klarer å få tak i)

3 stk løk

3 stk gulrøtter

2 fedd hvitløk

2 stilk stangselleri

3 ss cognac

1 fl hvitvin eller rødvin

4 skiver tykt bacon

2 ss mel

2 stilk timian

2 stk laurbærblad

150 g champignon

10 stk småløk

salt og pepper

olje

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!