Mandag: pytt i panne

Denne uka begynner med en herlig pytt-i-panne som lages med ribbe - kjekt om du har rester, billig om du må kjøpe i butikken.

Tirsdag: asiatisk laks

Laksen som vi spiser så mye av må varieries. Ellers blir vi lei av den rosa kongen. I denne retten blir laksen kledd i asiatisk drakt med smaker av chili, soya og lime.

Onsdag: pasta med ratatouille

Ratatouille er den herlige retten fra Provence hvor tomatene blandes med masse gode grønnsaker, som er regel hvitløk, aubergine og squash med på festen.

I denne retten er spiller ratatouillen hovedrollen, og ikke bare bi-rolle som den vanligvis har.

Torsdag: Kjøttboller

Disse kjøttbollene har etter hvert blitt klassikere for trofaste klikklesere. Ingen har noensinne angret på at de laget dem. De hemmelige ingrediensene er parmesan, loff, pinjekjerner og rosiner. Ikke la deg skremme av noen av enkeltingrediensene - det er det endelige resultatet som teller.

Fredag: Kyllingsnitsel

Gjør noe morsomt med kyllingen! Følger du denne kule oppskriften får plutselig kyllingen en helt annen karakter enn vanlig. Smaker og dufter av salvie, sitron og timian vil komme din vei.

Lørdag: Biff med peppersaus

Lørdag er biffdagen for mange. Og når du vet hvordan du steker biff perfekt er det bare sausen det står på. Den får du her!

Prøv for all del supergode og sprøe ovnsbakte potetene du bare kan få med ristetrikset.

Søndag: Ørret i rømmesaus

En flott søndagsmiddag får du om du serverer denne ørreten med god rømmesaus. Prøv en agurksalat med mynte til!

Og kanskje en sjokolademousskake til dessert?

Ha en smakfull uke!

Mandag:

Øystein Westlie

Tagliatelle med ratatouille

Til 4 porsjoner:

400 g tagliatelle

1 stk aubergine

1 dl olivenolje

2 stk squash

2 stk løk

3 stk hvitløksfedd

3 stk sardin er

1 bokser tomat

200 g cherrytomat

1 dl vann

1 stk chili, rød

6 stilk persille

1 ts salt

pepper

1 ts sukker

150 g oliven, sorte

2 ss balsamicoeddik

Høyde (px): Bredde (px):

Mandag:

Øystein Westlie

Tagliatelle med ratatouille

Til 4 porsjoner:

400 g tagliatelle

1 stk aubergine

1 dl olivenolje

2 stk squash

2 stk løk

3 stk hvitløksfedd

3 stk sardin er

1 bokser tomat

200 g cherrytomat

1 dl vann

1 stk chili, rød

6 stilk persille

1 ts salt

pepper

1 ts sukker

150 g oliven, sorte

2 ss balsamicoeddik

Høyde (px): Bredde (px):

Mandag:

Klikk.no

Asiatisk laks

Slik blir den asiatiske laksen god... I oppskriften finner du lime, soya og chili og hvitløk.

Til 4 porsjoner:

4 dl jasminris

4 ss smør

2 fedd hvitløk

1 ts chili flak (pepperflak, eller vanlig pepper)

3 ss honning

4 ss limesaft

3 ss soyasaus

300 g spinat

4 stk laks ebiter

Høyde (px): Bredde (px):

Mandag:

Christopher Sjuve

Kjøttboller (i verdensklasse)

Med denne oppskriften får du saftige, saftige kjøttboller.

Ingredienser:

0,5 kg kjøttdeig

3 skiver brød, skorpen fjernet

2 stk egg

2 fedd hvitløk

3 ss parmesan, nyrevet

2 ss persille

3 ss pinjekjerner

3 ss rosiner

salt og pepper

olje/smør til steking

Høyde (px): Bredde (px):

Mandag:

Marit Røttingsnes Westlie

Kyllingsnitsel med salviesmør

Kyllingsnitsel er altså kylling som paneres med griljermel. Det kjøper du gjerne ferdig i butikken.

Til 4 porsjoner:

Kyllingen

1 dl hvetemel

2 stk egg

25 g parmesan

1 stk sitron

4 kvist timian

30 stk salvie

1,5 dl griljermel

1 ts salt

pepper, kvernet

4 stk kyllingbryst

50 g smør

smør, til steking

Potetene

10 stk poteter

2 stk timian

2 ss olivenolje

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Mandag:

Erik Hannemann

Enkel peppersaus

Biff med peppersaus? Her er oppskriften!

Ingredienser:

15 stk svarte pepperkorn, eventuelt noen grønne og noen hvite også

5 ss cognac

2 dl kremfløte

salt

2 ss smør

Høyde (px): Bredde (px):

Mandag:

TVNorge

Ørret i rømmesaus

Her kan du bruke fjellørret som renses og rosses/skrapes for skjell.

Ingredienser:

4 stk fjell ørret er, ca 350 gram per stykk

hvetemel

smør

salt og pepper

1 bokser seterrømme

4 ss persille eller gressløk

salt og pepper

sitron

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!