Siden de aller fleste har en god idé om hva de skal spise denne helgen (Ribbe? Pinnekjøtt?), så nøyer vi oss med oppskrifter fram til fredag.

Dette blir en uke det smaker godt av! Vi har laget en rykende fersk ukemeny som består at oppskrifter med ingredienser du finner i de fleste butikker.

Mandag

Vi gjør det såre enkel i dag. Kylling og potetmos!

Du kan velge om du presenterer den slik som på bildet eller på enmindre fiks måte.

Tirsdag

Spaghetti carbonara er hverdagshelten. Denne oppskriften er den enkleste varianten jeg vet om. Og så er den kjempegod!

Les også: Slik lager du perfekt spagetti carbonara

Onsdag

Kjøp med noen ferske torskefileter (eller tin noen frosne i kjøleskapet på morgenen). Husk at det fisk går mye raskere å lage enn kjøtt

Se video: Slik lager du torsken!

Torsdag

Tomatsuppe er nydelig og jeg vet ikke om noen kjappere og bedre variant enn den her. Ha i litt kjøttdeig, så blir den litt mer fyldig!

Se video: Slik lager du tomatsuppe

Lille julaften

De mest juleambisiøse av oss lager kanskje menyen til "Grevinnen og hovmesteren". Den er fin og god.

Men, ellers tror jeg denne dagen er best med svært enkel julemat (som ikke den julematen du spiser på selve dagen). Jeg tror jeg vil nøye med litt rakfisk med flatbrød og rømme. Og kanskje, bare kanskje, den akevitten som vant testen (eller den kjempegode "Rakefiskakevitten".

Det er jo jul! Vi spanderer på oss en dessert også. Disse nøttepinnene er nydelige. Lag dem først og sett dem i kjøleskapet.

Ha en fin førjulsuke - uten matstress!

Erik Hannemann

Kylling med potetmos i rund form

Det er pussig hvor mye som ligger i presentasjonen. Dette er kylling på sitt beste...

Ingredienser:

4 stk kyllingbryst eller kyllinglår (eller blanding)

Potetmos

8 stk poteter, mellomstore

100 g smør

1 dl melk

Grønnsaker

3 stk sjalottløk

0,5 stk paprika

1 fedd hvitløk

200 g brekkbønner

timian

salt og pepper

olje/smør til steking

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Spaghetti Carbonara

Dette er antakelig den enkleste oppskriften på Spaghetti Carbonara noensinne. Mine damer og herrer - her er pasta carbonara!

Til 2 porsjoner:

1 pk bacon

250 g spagetti

3 stk egg

salt og pepper

100 g parmesan

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Torsk med potet og fløtesaus

Denne retten er en "one pot wonder" - alt i ei gryte. Retten gir deg saus, fisk og grønnsaker i ett!

Til 2 porsjoner:

2 stk torskefilet

4 stk poteter

1 stk fennikel

1 stk gulrot

1,5 dl kremfløte

1 ss rødt pepper

0,5 stk rødløk

2 ss smør til steking

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Superrask tomatsuppe

Her har du kanskje den raskeste tomatsuppe som finnes!

Til 1 porsjon:

1 stk sjalottløk

1 stk tomatboks

1 ss sukker

1 ss eplecidereddik

1 ss kyllingbuljong

2 ss kremfløte

1 ss oregano

150 g kjøttdeig

parmesan

olje til pensling

Høyde (px): Bredde (px):
Christopher Sjuve

Rakfisk som forrett

Rakfisk er utmerket som forrett. Her er oppskriften på en lekker sak med lakserogn.

Ingredienser:

1 stk rakefiskfilet

1 stk rødløk

2 ss lakserogn

2 ss sennep

3 ss rømme

lefse r

Høyde (px): Bredde (px):

Følg Sjuve på Twitter, så får du svar på alt de lurer på om mat

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Slik blir ribbe perfekt

Her er oppskriftene på alle julekakene

Pannekaker med ny topp

Slik lager du perfekte muffins

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!