Endelig mandag!

Og en ny ukemeny er herved servert. Alle som kjenner til denne gratis livsforenklingstjenesten vet at det kommer en ny ukemeny fra denne kanten hver uke. Og flere og flere følger med på denne. Alle tidligere menyer finner du her.

Mandag: Tomatsuppe med kjøttdeig

Denne suppa lages på følgende måte: Fres løk og kjøttdeig, ha i tomatbokser, kok opp med litt makaroni og servér med crème fraîche. Enkelt? Jepp. Og raskt. Og godt. Perfekt mandagsmat.

Tirsdag: Karbonader med erteremulade

Karbonader er en de store hverdagsheltene. Og her servéres de sammen med erteremulade (frosne erter du koker i ett minutt og knuser med remulade i stavmikseren).

For ordens skyld kan du sjekke her hvordan karbonadene blir helt perfekte.

Onsdag: Pasta med røkelaks

En klassiker på bordet! Dette er i serien 10 raske som vi lagde for en stund siden. Og når sant skal sies: En av de aller beste - og raskeste. Når pastaen er ferdig er i praksis maten ferdig til servering. Bland den med crème fraîche, røkelakse, sukkererter, rosépepper og litt litt sitronsaft.

Torsdag: Blåskjell

For noen er det kanskje uvant med blåskjell - og enda mer uvant å spise det mitt i uka. Men, dette er altså noe av det enkleste man kan lage: Ha det i gryte med litt væske, sett på lokket og la det koke i noen minutter. Maten er klar når skjellene er åpne. Verre er det virkelig ikke.

Server med litt godt brød - bak focaccia om du har tid!

Fredag: Marokkansk gryte

En herlig gryte du setter på bordet og får alle til å smile. Den er full av kraft og smak. Du behøver ikke å lage couscous, ris eller noen annet til, men har du overskudd kan du bake brød. Jeg behøver ikke det...

Lørdag: Paella

Vi tar turen over Gibraltar-stredet og kommer til paellaens hjemland. Dette er en stor rett som er fin å servere til mange. Be inn noen du er glad i! Og ta med en flaske spansk rødvin.

Søndag: svineknoke

Vi skal hjem igjen. Kjøp deg en svineknoke (røkt om du liker det) og kok den mør sammen med grønnsaker og grønne erter (som er lurt å bløtlegge først).

Jeg synes det er greit å skjære løs kjøttet fra beinet før den serveres. Det er litt mer praktisk siden det gjerne blir litt styr når den skal serveres.

Ha en strålende matuke!

Erik Hannemann

Tomatsuppe med kjøttdeig og crème fraîche

Denne tomatsuppeoppskriften er enkel og super. Kjøttdeigen gjør at den metter litt ekstra.

30 min

Til 2 porsjoner

3 stk sjalottløk

2 fedd hvitløk

200 g kjøttdeig

2 stk tomatboks

3 ss flytende kylling buljong

3 dl vann

3 dl makaroni

2 ss crème fraîche

smør til steking

salt og pepper

Fremgangsmåte

Finhakk sjalottløken og stek den i smør på middels varme i ca 3 minutter. Knus hvitløken og ha i kjelen med kjøttdeig og stek videre i ca 5 minutter under omrøring (hakk kjøttdeigen godt opp mens den steker).

Ha i tomater, kyllingbuljong og vann. Kok opp og ha i macaronien. La det koke inn. Server med crème fraîche. Pynt eventuelt med litt persille.

Dersom du vil sette en ekstra spiss på suppen kan du grille en rød paprika i ovnen, flå av skinnet, finhakk og ha i suppa. Smak til med salt og pepper.

Oppskriften er hentet fra: Klikk.no | Kokk: Innbygg Se flere Skriv ut
Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Karbonader med erteremulade

Hjemmelagde karbonader med stekt løk og erteremulade er superenkel hverdagsmat. Erteremuladen er nydelig, enkel og passer også veldig bra til fisk.

60 min

Til 2 porsjoner

400 g karbonadedeig

300 g poteter

100 g sellerirot

100 g smør

150 g erter

2 ss remulade

1 stk løk

2 ss smør til steking

salt og pepper

Fremgangsmåte

Del karbonadedeigen i fire og form like store karbonader. Ha på godt med salt og pepper og stek dem i på middels høy varme i ca 4-5 minutter på hver side. Hold dem varme i stekovnen på 100 grader. Kok poteter og sellerirot møre i saltet vann. Sil av og mos sammen med smøret (i små støt om du bruker stavmikser). Kok ertene i ett minutt i saltet vann og sil av. Kjør dem sammen med remuladen til en jevn masse med en stavmikser. Skjær løken i skiver og stek den gyllen. Server karbonadene med erteremulade, potetmos og stekt løk.

Oppskriften er hentet fra: Klikk.no | Kokk: Innbygg Se flere Skriv ut
Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Kremet pasta med røykalaks

Raskere fiskemiddag enn dette er det vanskelig å få til!

30 min

Til 2 porsjoner

500 g pasta

3 dl crème fraîche

150 g røkelaks

12 stk sukkererter

1 ss rosépepper

1 stk sitronbåter

Fremgangsmåte

Kok pastaen i saltet vann og sil av. Bland pastaen med crème fraîche. Skjær opp laksen og sukkerertene og bland inn i pastaen. Dryss over rosépepper og skvis over litt sitronsaft.

Oppskriften er hentet fra: Klikk.no | Kokk: Innbygg Se flere Skriv ut
Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Blåskjell med hvitvin og estragon

Det finnes neppe noen raskere middag enn blåskjell.

20 min

Til 2 porsjoner

400 g blåskjell, vaskede

2 stk sjalottløk

1 dl hvitvin

1 dl kremfløte

4 ss estragon, frisk, hakket

2 ss smør

0 salt og pepper

Fremgangsmåte

På grillen: Legg to store flak med aluminium på hverandre. Legg på blåskjell, finhakket løk og estragon. Snurp sammen, men la det bli en liten åpning i toppen. Ha i hvitvin, smør og fløte og lukk helt. Legg på grillristen i ca 5 minutter. Når skjellene har åpnet seg er maten ferdig. Smak til med salt og pepper.

På komfyren: Finhakk sjalottløken. Stek den i to minutter på middels varme i smør. Hell på hvitvin og fløte. La det koke i 5-10 minutter. Ha i blåskjellene, sett på lokk. Kast skjellene som ikke åpner seg. Dryss over estragon, smak til med salt og pepper. Server med brød og smør.

Oppskriften er hentet fra: Klikk.no | Kokk: Innbygg Se flere Skriv ut
Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Marokkansk gryte

Tanken på en varm gryte som dufter av eksotiske krydder får tennene til å løpe i vann. Dette er akkurat en sånn gryte.

90 min

Til 3 porsjoner

1 ts anis, malt

0,5 ts cayennepepper

1 ts korianderfrø

1 ts kuminfrø

750 g lammekjøtt med bein

1 stk løk

1 ss tomatpuré

4 stk tørket aprikos

4 stk tomater

2 dl vann

2 bokser kikerter

1 ss ingefær, finhakket

2 stk buljongterning er (kylling)

2 stk kanelstang

1 stk sitron

koriander, fersk

olje

salt og pepper

Fremgangsmåte

Ha anisfrø, cayennepepper, korianderfrø og kuminfrø i en morter og knus godt. Ha krydderne i stor bolle og ha på godt med olje, ca 1 dl. Dersom kjøttet ikke er oppdelt, skjær det opp i passende stykker. Ha det i bollen med krydderne og bland godt. Stek kjøttet i ca fem, seks minutter (i en dyp stekepanne eller tykkbunnet kjele) på høy varme. Sett til side. Ikke vask panna. Skjær løken i grove biter. Ha den i stekepanna med tomatpuréen og stek til den blir gylden (bruk eventuelt mer olje). Hakk aprikoser og tomater og ha dem i. Ha i vann og kikerter. Ha kjøttet tilbake i panna med ingefær, buljong og kanelstenger. Del sitronen i to og la den koke med i 45-60 minutter. Smak til med salt og pepper. Server med revet sitronskall og frisk koriander. Couscous eller ris passer bra dersom du ikke synes kikertene metter nok.

Oppskriften er hentet fra: Klikk.no | Kokk: Innbygg Se flere Skriv ut
Høyde (px): Bredde (px):
Christopher Sjuve

Paella

Paella er spanias nasjonalrett. Nydelig mat som er morsom å lage på sommeren. Det tar litt tid, men det har du når du koser deg i solen.

60 min

Til 4 porsjoner

20 stk kyllingklubber

2 stk løk

3 stk hvitløksfedd

300 g paellaris

2 dl hvitvin (eller tørr sherry)

2 stk store tomat

1 ts cayennepepper

1 klype safran

1 stk paprika, rød

200 g erter

25 stk reker

0,5 kg blåskjell

3 ss finhakket persille

1 stk sitron

salt og pepper

1,5 l fisk ebuljong (bland gjerne ut ferdigkjøpt)

Fremgangsmåte

Legg paellapanna (eller en stor stekepanna) på grillen - eller på stekeovnen og ha i godt med olje. Stek kyllingklubbene gylne. Finhakk løken og stek den også gyllen. Ha i hvitløken og stek i ca ett minutt, men den skal ikke svi seg. Ha i risen og hvitvinen. La det koke inn. Rør godt rundt hele tiden og pass på at ikke risen svir seg. Ha i litt og litt av fiskebuljongen, pass på at den koker helt inn før du sper på med mer. (Fortsett prosessen mens du har i resten av ingrediensene). Hakk tomatene og ha i panna. Bland ut safranen i litt varmt vann og hell i panna sammen med cayennepepper. Del opp paprikaen og ha i pannen. Ha i erter, reker og blåskjell. Dekk pannen med lokk eller aluminiumsfolie. Når blåskjellene er åpne er maten klar. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.

Oppskriften er hentet fra: Klikk.no | Kokk: Innbygg Se flere Skriv ut
Høyde (px): Bredde (px):
Peter Berg

Ertesuppe med kokt svineknoke

Kan du kutte løk, kan du lage ertesuppe. Den gode smaken får du når du lar en svineknoke koke ertene. Her er oppskriften!

120 min

Til 4 porsjoner

500 g erter

1 stk svineknoke

1 stilk stangselleri

1 stk gulrot

1 stk løk

vann

1 stk purre

4 stk poteter

Fremgangsmåte

Legg ertene i vann over natten. Sil av og ha dem i en kjele sammen med svineknoken. Dekk med vann og la det koke i 1,5 timer. Hakk selleri, gulrot, purre (ikke alt det grønne), potet og løk. Ha det i kjelen og la det koke i ca 20 minutter til. Ta ut knoken og la den avkjøle seg før du hakker kjøttet. Fjern ben og svor. Ha kjøttet tilbake i suppen. Servér.

Oppskriften er hentet fra: Klikk.no | Kokk: Innbygg Se flere Skriv ut
Høyde (px): Bredde (px):

(Over 15.000 følger Sjuve på Facebook og får svar på alt de lurer på om mat)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

De deiligste eplekakene

Pannekaker med ny topp

En ukemeny for deg som liker god mat

Slik lager du perfekte muffins

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Christopher Sjuveredaktør mat

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!