Endelig mandag!

Det betyr at vi snart skal lage mat. Hver uke lager jeg en plan over middagene for en hel uke. Du kan plukke akkurat det du vil, selvsagt, men tanken er du kan spare mye tid, penger og middagsfrustrasjon på å følge planen.

Denne menyen byr blandt annet på spagetti med pepper. Den er ikke ulik sine nære slektninger spagetti carbonara og sitronpasta med pinjekjerner, som du kan bruke som alternativer.

Tirsdag er det kveite, men den kan du faktisk bytte med torsk, sei, isgalt eller annen hvit fisk.

Til slutt: Dersom du ikke vil lage alt på denne menyen, men bare én ting: Velg lasagne!

Her er ukas middagsmeny:

Mandag: Spagetti med pepper

Vi starter som vanlig forsiktig med noe superenkel. Denne gangen er det en morsom pepperspagetti som tar denne rollen. Dersom du vil ha noen grønnsaker (som jeg vil) kan du servere verdens enkleste forrett først.

Tirsdag: Kveite

Kveita er like flat som den er god. Den tåler ikke røff behandling - da blir den tørr og trist. Jeg liker å servere den med noen enkle aromater, som for eksempel små firkanter av stek paprika, litt hvitløk og persille. Hva lager du til? Tja, hva med litt bakte reddiker og hummus?

Onsdag: Pai med spinat

Pai er enkelt. Særlig når du kjøper deigen ferdig. Du steker først alt du vil i panna, så pisker du eggene (to minutter med håndmikser) og blander inn ingrediensene. Hell i form og legg på lokket. Inn i ovnen - og vips: Middag!

Torsdag: Fiskesuppe

En fiskesuppe bør på ingen måte ta veldig lang tid. Skjær fiskefilet i små biter (skiver eller terninger) og legg i skåler. Så koker du opp kraft med grønnsaker og heller over. Vent litt... NÅ er fisken ferdig. Blåskjell, dryss av gressløk, persille eller andre urter gjør seg godt på toppen.

Fredag: Lasagne

Nå har vi kommet til en klassiker i Klikk-sammenheng. Her kommer nemlig min (eller mammas, for å være ærlig) lasagne, som ikke er lasagne. i streng forstand. Jeg bruker nemlig ikke lasagneplater, men vanlig pastaskruer eller penne (små rør). Da går det litt raskere. Hemmeligheten ligger for øvrig i den hvite sausen... (Sjekk her om du ikke har laget det før).

Lørdag: Empanadas

I helgen er det duket for en snartur til Mexico. Og det gjør vi ikke med taco (som blir supert om du gjør det på denne måten). Men, med empanadas. Det lager du lettest ved å kjøpe ferdig paideig (de som er rullet opp er greie å bruke).

Løk, hvitløk, masse krydder, bønner og kjøttdeig er det som gjør fyllet godt til denne TV-vennlige maten. Du kan gjerne bruke denne krydderblandingen om du ikke vil ha taco-abstinens.

Søndag: Kjøttboller

Vi avslutter uken med de kjøttbollene som har gått sin seiersgang rundt om i landet. Det er ikke rart, for det er i alle fall de aller, aller beste kjøttbollene jeg noensinne har smakt.

God uke!

(Over 15.000 følger Sjuve på Facebook og får svar på alt de lurer på om mat)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

De deiligste eplekakene

Pannekaker med ny topp

En ukemeny for deg som liker god mat

Slik lager du perfekte muffins

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!



Erik Hannemann

Spagetti med pepper

En klassiker ved navn cacio e pepe kan få en renessanse med denne billige, enkle og gode pastaretten.

Til 2 porsjoner:

20 g salt

1 l vann

250 g spagetti

10 stk pepperkorn

4 ss smør

2 ss revet parmesan (eller 50/50 parmesan og pecorino)

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Pai med spinat

En enkel pai med spinat og andre godsaker. Lett som en plett.

Ingredienser:

3 stk egg

2 dl crème fraîche

250 g spinat

5 skiver røkt laks

salt og pepper

0,5 stk løk

2 fedd hvitløk

3 ss parmesan, nyrevet

1 klype muskat

1 pl butterdeig

Høyde (px): Bredde (px):
Christopher Sjuve

Kveite med godt tilbehør

Kveitemiddag? Her er alt du trenger for en skikkelig god kveitemiddag!

Ingredienser:

2 skiver kveite

salt og pepper

olivenolje

1 stk paprika

7 fedd hvitløk

2 ss persille, finhakket

1 stk sitron

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Fiskesuppe

I denne fiskesuppen kokes ikke fisken.

Til 2 porsjoner:

150 g laks

150 g hvit fisk, for eksempel torsk

12 stk blåskjell

1 stk kamskjell, eventuelt

1 dl fløte

1 stk løk

1 stk hvitløksfedd

1 stk gulrot

1 stk selleristang

1 ts rosmarin

1 ts dill, frisk

3 ss friske urter, en eller flere av timian, oregano og gressløk

4 dl fiskekraft (gjerne vann og buljong)

smør til steking

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Lettvint lasagne

I denne oppskriften finner du ikke pastaplater, men vanlige pastaskruer eller pastarør. Da er det mye lettere å lage fordi man ikke må passe på at pastaen er ferdig. Sjekk ut!

Til 4 porsjoner:

1 stk rødløk

1 stk gulrot

1 stilk stangselleri

1 fedd hvitløk

0,5 kg kjøttdeig

2 stk tomatboks

1 ss sukker

5 ss flytende kylling buljong, eller én buljongterning

1 dl rødvin

150 g ost

0,5 stk sitron, finrevet skall (kun det gule)

4 dl melk

2 ss smør

2 ss hvetemel

300 g pasta rør, eller lignende

salt og nykvernet pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Christopher Sjuve

Kjøttboller (i verdensklasse)

Med denne oppskriften får du saftige, saftige kjøttboller.

Ingredienser:

0,5 kg kjøttdeig

3 skiver brød, skorpen fjernet

2 stk egg

2 fedd hvitløk

3 ss parmesan, nyrevet

2 ss persille

3 ss pinjekjerner

3 ss rosiner

salt og pepper

olje/smør til steking

Høyde (px): Bredde (px):
Christopher Sjuve

Empanadas

Slik lager du de meksikanske godbitene.

Ingredienser:

1 bokser bønner

0,5 kg kjøttdeig

1 ts kumin

0,5 ts chilipulver, eller mer

1 ts korianderpulver

1 stk løk

2 fedd hvitløk

50 g ost, revet

koriander eller persille

salt og pepper

paideig, nok til 15 stk (ca like mye som tre pizzadeiger)

1 bokser tomat

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om: