Det enkleste det ofte det beste. Og særlig når det gjelder pasta.

Share

Jeg er for eksempel en stor fan av perfekt pasta carbonara. Jeg lager den som regel på den enkleste måten, uten fløte. Prinsippet er at de sammenpiskede eggene varmes så mye av den dampende pastaen at det dannes en deilig "saus" (eggene blir ikke til eggerøre med denne teknikken).

Så smaker man til med litt parmesan og stekt bacon - og nykvernet pepper. Det er selvsagt lov å utvide med stekt løk, hvitløk, persille etc, men da viker man fra originalen (og det er, altså, lov).

I det siste har jeg laget en beslektet variant. I min superenkle sitronpasta utnyttes den "sausen" som lages av eggene på samme måte. Oppskriften er uhyre enkel: Du pisker tre egg, skviser i sitronsaft, har i salt, nykvernet pepper og noen ristede pinjekjerner. Dette lager du ferdig i en bolle mens pastaen koker. Når pastaen er ferdig, siles den av og blandes straks inn i eggeblandingen.

Om du savner grønnsaker kan jeg anbefale brokkoli (se ellers her for tre oppskrifter på hvordan brokkoli bli supergodt), stekt paprika (slik gjør du det) eller grønne bønner.

Her er oppskriften!

Les også:

Verdens beste mat- og vinkombinasjon

Slik lager du perfekte brownies

Sunne oppskrifter for hele uka

Vi har testet alt potetgullet. Se hvilket som vant!

Her kan du søke blandt 4000 oppskrifter

Erik Hannemann

Sitronpasta med pinjekjerner

Så enkelt er det å lage pasta med mye, god smak.

Ingredienser:

250 g pasta

3 stk egg

100 g parmesan

1 stk sitron

75 g pinjekjerner

eventuelt litttimiantil pynt

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!