Oppskrift på pasta
Høstens beste pastarett
Du finner ikke enklere pastarett med så mye smak.
Det enkleste det ofte det beste. Og særlig når det gjelder pasta.
Jeg er for eksempel en stor fan av perfekt pasta carbonara. Jeg lager den som regel på den enkleste måten, uten fløte. Prinsippet er at de sammenpiskede eggene varmes så mye av den dampende pastaen at det dannes en deilig "saus" (eggene blir ikke til eggerøre med denne teknikken).
Så smaker man til med litt parmesan og stekt bacon - og nykvernet pepper. Det er selvsagt lov å utvide med stekt løk, hvitløk, persille etc, men da viker man fra originalen (og det er, altså, lov).
I det siste har jeg laget en beslektet variant. I min superenkle sitronpasta utnyttes den "sausen" som lages av eggene på samme måte. Oppskriften er uhyre enkel: Du pisker tre egg, skviser i sitronsaft, har i salt, nykvernet pepper og noen ristede pinjekjerner. Dette lager du ferdig i en bolle mens pastaen koker. Når pastaen er ferdig, siles den av og blandes straks inn i eggeblandingen.
Om du savner grønnsaker kan jeg anbefale brokkoli (se ellers her for tre oppskrifter på hvordan brokkoli bli supergodt), stekt paprika (slik gjør du det) eller grønne bønner.
Her er oppskriften!
Les også:
Verdens beste mat- og vinkombinasjon
Slik lager du perfekte brownies
Sunne oppskrifter for hele uka
Vi har testet alt potetgullet. Se hvilket som vant!
Her kan du søke blandt 4000 oppskrifter
Denne saken ble første gang publisert 10/01 2011, og sist oppdatert 26/06 2017.