OPPSKRIFTER FOR HELGEN

En helgemeny som eimer vår

Kylling, creme brullee og verdens beste forrett? Ja takk!

Publisert Oppdatert

Det eimer vår, men jeg er ikke sikker på om tallerkenen min ser vårlig ut. Ikke riktig ennå.

Forrett: Verdens beste

Men, jeg skal gjøre et forsøk. I alle fall med forretten. Oppskriften er Clotildes, men den er ikke suget av eget bryst. Inspirasjonen er hentet fra Rene Redziepi (sjefen for Noma, "Verdens beste" restaurant). Og det er ideen som er så fortryllende: Med denne forretten skal du få følelsen av at du river en reddik opp av jorden. Du lager "jord" av ristet pumpernikkelbrød (og kanskje noen hasselnøtter). Men, nederst i bollen legger du en blanding av vispet smøreost, yoghurt og urter. Ja, så "planter" du reddikene på toppen!

Hovedrett: Saltbakt kylling

Hovedretten er saltbakt kylling. Teknikken er akkurat den samme om du saltbaker rødbeter, fisk eller poteter. Bland litt vann inn i saltet, slik at det kan formes. Så legger du saltet over kyllingen, i dette tilfellet, og baker det i ovnen. Resultatet er en herlig, saftig kylling.

Saltet har evnen til å binde til seg væske. Og det er nettopp de prosessene som er i sving her.

Til kyllingen vil jeg ha noe safe, enkelt og gørgøtt. Og da går jeg for den aller beste potetsalaten jeg vet om, med grønne bønner, pinjekjerner og raust med parmesan. Det er ikke original mat her i huset, men det trenger jo ikke alltid være det. Og du; Jeg trenger ikke saus. Ikke når kyllingen er så saftig og så er jeg ikke så beskjeden med oljen i potetsalaten. Jeg er faktisk allerede inne på tanken: Skal jeg lage noen hvitløkbaguetter til?

Dessert

En liten, herlig dessert med knekkende lokk unner jeg meg. En creme brullee med pasjonsfrukt. Lekkert, elegant og imponerende for alle som ikke vet hvor enkelt det er.

Oppskriftene finner du nedenfor. God helg!

Få med deg alt! Følg Klikk Mat på Facebook.

Vil du ha gode oppskrifter i postkassa di hver fredag? Klikk her.

 

Les også:

De beste potetoppskriftene

Aioli lager du enkelt på denne måten

Her er vinneren av sjokoladekonkurransen

Slik blir finnbiff morsomt på denne måten

Her kan du søke blant 5. 000 oppskrifter!

Clotilde Dusoulier

Reddiker som de serverer det på Noma

Dette er Clotildes versjon av en klassiker fra Noma (restauranten i København).

Se hele oppskriften

Ingredienser:

1 bt Reddik

3 skiver Brød

150 g Smøreost

2 ss Yoghurt

1 fedd Hvitløk

Urter

Salt og pepper

Erik Hannemann

Saltbakt kylling

Dette er grunnoppskriften. Det er ikke noe problem å utvide denne med urter og annet godt.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

1 stk Kylling

1.2 kg Salt

Erik Hannemann

Creme brulée med pasjonsfrukt

Med litt pasjonsfrukt blir denne desserten ganske perfekt.

Se hele oppskriften

Til 2 porsjoner

6 stk Eggeplomme

6 ss Sukker

4 dl Kremfløte

1 stk Vaniljestang

1 stk Pasjonsfrukt

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning