Oppskrift på tarte tatin med grønnsaker

Slik blir grønnsakene kule

Nei, du hadde ikke funnet på dette selv.

Publisert Oppdatert

I siste programmet i TV-serien Food and Drink på BBCLifestyle får vi servert en nydelig rett. Det er den eplekakenes gigant, nemlig tarte tatin, som får sin nye fetter. Prinsippet er det samme, nemlig at den bakes "opp-ned" i ovnen og i stekepannen.

Skjønte ikke? Sjekk videoen overfor.

Vi har hatt gleden av å følge dette programmet hele veien og vi har samlet alle videosnuttene her.

Programleder og kokk Michel Roux har tidligere fristet oss med flere klassikere. Det første vi fikk var nettopp en eplekake. Den andre desserten var en île flottante, altså flytende øyer. Roux viste oss også hvordan den mektige og kjente ostesoufleen lages.

Den aller mest imponerende var kanskje den superlukseriøse hamburgeren - bare en god kokk kunne klekke ut den ideen!

 

Oppskriften finner du nedenfor!

Her er de offisielle sidene til programserien.

 

Les også:

Matquiz: Klarer du alle ti?

De raskeste middagene

10 retter med kjøttdeig

Gryterettene som redder hverdagen

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

BBCLifestyle

Tarte tatin med fennikel og rødløk

Dette er en flott måte å servere grønnsaker på. Den kan spises som en hovedrett eller som tilbehør til kjøtt og fisk.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

250 g Butterdeig

2 stk Rødløk

3 stk Fennikel

1 stk Rød chili

1 dl Olivenolje, extra virgin

1 ss Balsamicoeddik

1 ts Korianderfrø

Salt og nykvernet pepper

60 g Sukker

2 stilk Timian

50 g Parmesan, nyrevet

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning