Michel Roux

Michel Roux er en svært merittert kokk. Hans far og onkel drev den legendariske restauranten Le Gavroche, i London. Den åpnet allerede i 1967. Michel tok over i 1991.

Restauranten har to Michelinstjerner og både Gordon Ramsay og Marco Pierre White har jobbet her.

Michel Roux har blitt kjent for et bredere publikum gjennom MasterChef-serien.

Vi er så heldige å få vise fram klipp fra BBCLifestyle serie Food & Drink med Michel Roux.

I tidligere episoder har vi lært å lage hjemmelaget pasta, sveitsisk ostesoufflé, en fabelaktig eplekake og den verdensberømte desserten Île flottant.

Hamburger - den beste

Denne gangen er det duket for hamburger. Kanskje er ikke hamburger det man forbinder med mesterkokker som Michel Roux. Men, man tar grunndig feil om man tenker at dette ikke er noe som begeistrer kokker. Du kan jo sjekke her hvordan norske mesterkokker går fram når de lager denne kulinariske giganten.

Hans måte å lage hamburger på kan dog neppe kalles tradisjonell. Det er særlig to ting som gjør at du neppe har spist en slik burger før.

For det første bruker Roux andekjøtt i hamburgeren. Og kverner det selv. Det er sjelden.

Men, ikke nok med det. Han baker inn et saftig stykke ost i kjøttet. Og ikke hvilken som helst, men en vacherin. Det er sannsynligvis Mont d'O som er den enkleste å få tak i her til lands. Men, man kan også bytte ut med en brie eller camenbert.

I programmet som går på BBCLIfestyle får du også tips fra Monica Galetti om hvordan du får barn til å spise sunnere og du får bite litt mer om "street food".

Oppskriften på hamburgeren får du nedenfor. Og videoen ser du ved å trykke på bilde ovenfor.

 

BBCLifestyle

Den ultimate burgeren

Når en superkokk lager hamburger gjør han det på denne måten. Sjekk oppskriften.

Til 4 porsjoner:

2 stk andebryst

2 ss vacherin ost, eller brie, camenbert

2 stk sjalottløk, store

1 ss smør

250 g kantareller

2 stk burgerbrød av brioche, eller vanlig burgerbrød

Til potetene

frityrolje

2 stk store poteter

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!