I forrige uke viste han hvordan du lager eplekake slik proffene gjør det. I dag handler det om ostesouffle når Micheal Roux igjen dukker opp i TV-ruten.

Michel og Kate Goodman, vineksperten, får blant annet besøk av matskribenten Rachel Khoo. Og oppdraget å lage en perfekt, lukseriøs rett som kan serveres vil imponere vennene dine.

Ostesouffléen du ser demonstrert i videoen går det gjetord om. Den var med på å gjøre restauranten Le Gavroche berømt (du kan se, en ikke spesielt delikat, men dog, youtube-video fra restauranten her). Restauranten ble i mange år drevet av Michels far og onkel og har i dag to stjerner.

Vi er så heldige å få vise flere klipp fra serien. Eplekaken lages etter fransk standard. Sjekk ut videoen!

Michel Roux

Michel Roux er en svært merittert kokk. Hans far og onkel drev den legendariske restauranten Le Gavroche, i London. Den åpnet allerede i 1967. Michel tok over i 1991.

Restauranten har to Michelinstjerner og både Gordon Ramsay og Marco Pierre White har jobbet her.

Michel Roux har blitt kjent for et bredere publikum gjennom MasterChef-serien.

BBC Lifestyle

Sveitsisk soufflé

Denne souffléen vil du lykkes med!

Til 4 porsjoner:

45 g smør

45 g hvetemel

5 dl melk

5 stk eggehvite

5 stk eggeplomme

salt og hvitt pepper

6 dl kremfløte

150 g gruyère, revet

150 g cheddar, revet

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!