Oppskrift på risotto og italiensk spesialitet

Italiensk matItaliensk matfestival i Oslo

I helgen smaker du italienske spesialiteter. Bor ikke i Oslo? Her er oppskriftene.

ITALIENSK MATFESTIVAL: I helgen er det italiensk matfestival i Oslo. Det hele vil foregå rundt Domkirken. Til venstre er initiativtaker Dag Tjersland,

ITALIENSK MATFESTIVAL: I helgen er det italiensk matfestival i Oslo. Det hele vil foregå rundt Domkirken. Til venstre er initiativtaker Dag Tjersland, Foto: Foto: Erik Hannemann

Publisert Oppdatert

For alle som er i Oslo denne helgen: benytt sjansen til å smake italiensk mat og vin. Mitt i sentrum, nærmere bestemt rundt Domkirken ved Kirkeristen vil det blir rik anledning til å smake på italienske spesialiteter på The Italian Food Festival.

- Dette er noe vi har gledet oss til lenge, sier Dag Tjersland som er initiativtaker til festivalen. Han driver restauranten Baltazar som er kjent for å servere stilfull, italiensk mat. Han har også nylig gitt ut kokeboken "Mitt Toscana".

Fra fredag til søndag blir det italiensk matmarked fra klokken 12.00 til 18.00 om kvelden.

- Det kommer massevis av leverandører. De vil tilby delikatesser, frukt og grønnsaker fra Italia. Hele bakgården blir omgjort til et italiensk torg denne helgen, smiler Tjersland.

- Har du lyst på vin, så har du rikelig anledning til å smake vin i vinteltet. Og dessuten får du en spesiell anledning til å komme inn i det aller helligste. For første gang åpner nemlig Domkirken krypten hvor det blir ostesmaking - og foredrag for dem som er interessert. Det går lenge mellom hver gang du får så mye for 200 kroner, ler Tjersland.

ITALIENSK MATFESTIVAL: I helgen er det italiensk matfestival i Oslo. Det hele vil foregå rundt Domkirken.

ITALIENSK MATFESTIVAL: I helgen er det italiensk matfestival i Oslo. Det hele vil foregå rundt Domkirken. Foto: Foto: Erik Hannemann

ITALIENSK MATFESTIVAL: Denne kan bli din...

ITALIENSK MATFESTIVAL: Denne kan bli din... Foto: Foto: Erik Hannemann

- Med denne festivalen har jeg lyst tli å formidle noe av den gleden og sjenerøsiteten jeg opplever i Italia.

Siciliansk gjestespill på kjøkkenet

Tjersland har også fått med seg Bonetta DellOglio fra Sicilia. Hun har gjestespill på restaurant Baltazar og lover at det blir servert italienske spesialiteter.

- Jeg hadde med meg over 30 kilo overvekt på flyet, forteller hun med et stort smil.

Skal man dømme etter smakebitene er det duket for suksess i Oslo sentrum. Nedenfor finner du en av oppskriftene til Bonetta og Dag Tjerslands nydelige risotto - frutti di mare. Har du ikke laget risotto før? Les dette først, så blir det perfekt.

Hele programmet finner du her.

(Over 14.000 følger nå Sjuve på Facebook!)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Slik lager du pesto

En ukemeny for deg som liker god mat

Slik lager du ostebrød

10 oppskrifter med kjøttdeig

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Risotto med havets frukter

Her kommer det italierne kaller en risotto med frutti di mare - havets frukter.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

200 g Arborioris (ris til risotto)

2 stk Olivenolje

1 ss Smør

1 fedd Hvitløk

3.5 dl Blåskjellkraft

3.5 dl Grønnsaksbuljong

0.5 dl Hvitvin

2 ss Bladpersille, finhakket

Sitronsaft

30 g Parmesan, nyrevet

Blåskjell

Erik Hannemann

Arancione

Dette er en utfordring for alle som vil prøve seg på noe spennende og morsomt!

Se hele oppskriften

Ingredienser:

250 g Arborioris (ris til risotto)

Safran

1 stk Løk

Olje

1 dl Hvitvin

Vann

40 g Parmesan

1 stk Løk

1 stk Gulrot

120 g Kjøttdeig

Sitron

3 stk Laurbærblad

Pepper

1 knivsodd Chili

1 dl Hvitvin

1 ts Kakao

1 ts Kanel

1 stk Egg

50 g Ost

2 dl Melk

1 ss Mel

Brødrasp

Olje til fritering

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag