Michel Roux

Michel Roux er en svært merittert kokk. Hans far og onkel drev den legendariske restauranten Le Gavroche, i London. Den åpnet allerede i 1967. Michel tok over i 1991.

Restauranten har to Michelinstjerner og både Gordon Ramsay og Marco Pierre White har jobbet her.

Michel Roux har blitt kjent for et bredere publikum gjennom MasterChef-serien.

I dag kan du lære deg en klassisk, fransk dessert på et par minutter.

Île flottante, denne klassiske franske desserten dukker opp på annenhver meny i hele Frankrike. Om du skal bestille "île flottante", så vet du nå at det uttales "ill floht-aht".

Noen ganger går "île flottante" under navnet "œufs à la neige" som betyr "egg i snø". (Riktignok finnes det ørsmå forskjeller som definerer forskjellen, som at île flottante kan inneholde kjeks trukket i brennevin er en del av desserten).

Île flottante betyr altså flytende øyer. Og desserten består av eggehviter som piskes med sukker (se her hvordan du pisker eggehviter). Dette utgjør de luftige "øyene", og disse "flyter" på en eggesaus som nesten alltid er smaksatt med vanilje.

I videoen over kan du se hvordan Michel Roux lager desserten. Legg særlig merke til hvordan han former og "posjerer" de piskede eggehvitene.

 

I de andre klippene fra serien har Michel Roux vist oss hvordan man lager proff eplekake, ostesouflé og hjemmelaget pasta.

Oppskriften finner du nedenfor!

BBCLifestyle

île flottante

Her er oppskriften på den klassiske desserten.

Til 4 porsjoner:

For crème anglaise (sausen)

750 ml melk

1 stk vaniljestang

8 stk eggeplomme

190 g sukker

For posjeringen

5 dl melk

8 stk eggehvite

1 ss sukker

190 g sukker

Karamellen

75 g sukker

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!