Oppskrift på helstekt lammelår
Helstekt lammelår på grillen
Mesterkokk Bent Stiansen viser deg to triks for å lykkes med helstekt lammelår på grillen.
Bent Stiansen
Bent Stiansen er en av Norges mest profilerte kokker. Han vant Bocuse d'Or som første nordmann i 1993.
Han driver restaurant Statholdergaarden i Oslo som har én Michelinstjerne.
Han har gitt ut følgende bøker:
- Stiansen til hverdags (2004)
- Stiansens kulinariske koffert (2006)
- Stiansens desserter (2006)
- Stiansens fisk og skalldyr (2006)
- Stiansens kjøtt og fjærkre (2006)
- Stiansens småretter (2006)
- Stiansen inviterer til fest (2008)
- Om folk hadde visst hvor enkelt det er, hadde vi ikke hatt flere lam igjen i Norge, sier Bent Stiansen mens han beiner ut låret.
Tidligere har han vist oss hvordan man griller perfekt laks, svinenakke og blåskjell.
Sola skinner, grillen er varm og det er hvitvin i glasset (som byttes mot rødvin om noen strakser).
- Lammekjøtt er veldig tilgivelig, sier Bent.
- ?
- Jo, selv om du steker det litt for mye er det fortsatt helt fantastisk. Veldig kokkevennlig, altså.
OK. Så forteller han at det er to ting du må kunne for å lykkes skikkelig.
TING 1
Det første er å beine ut ut låret. Det er nesten umulig å forklare med ord, så da viser vi det på video. Sjekk ut!
TING 2
Det andre er å steke låret på INDIRIKTE varme. Hva er det?
Det er å IKKE steke kjøttet rett over kullet.
Hvordan gjør det det?
Flytter kullet til sidene i grillen.
Men, jeg har gassgrill!?
Da lar du være å fyre opp alle blussene og legger kjøttet over den som IKKE er i sving.
Da skulle det meste være oppklart. Sjekk ut videoen og nyt verdens beste lammekjøtt på grillen.
Les også:
Her kan du søke blant 5. 000 oppskrifter!
Helstekt hvitløksspekket lammelår
Dette er Bent Stiansens oppskrift på helgrillet lammelår.
Se hele oppskriftenTil 6 porsjoner
1 stk Lammelår
1 stk Hvitløk
2 ss Timian
2 ss Rosmarin
2 ss Salt
1 ts Pepper
1 dl Olivenolje
2 dl Hvitvin
2 dl Vann
Bent Stiansens ratatouille
Mesterkokkens ratatouille kan anbefales på det sterkeste.
Se hele oppskriftenTil 4 porsjoner
1 stk Løk
3 fedd Hvitløk
1 stk Paprika, rød
1 stk Paprika, grønn
1 stk Squash
0.5 stk Aubergine
1 dl Olivenolje
2 ts Tomatpuré
1 ts Timian
1 ss Sukker
1 ss Hvitvinseddik
1 stilk Rosmarin
0.5 bokser Tomat
0.5 dl Basilikum
Salt og pepper
Denne saken ble første gang publisert 23/06 2009, og sist oppdatert 26/06 2017.