Oppskrift på helstekt lammelår

Helstekt lammelår på grillen

Mesterkokk Bent Stiansen viser deg to triks for å lykkes med helstekt lammelår på grillen.

Sist oppdatert

Bent Stiansen

Bent Stiansen er en av Norges mest profilerte kokker. Han vant Bocuse d'Or som første nordmann i 1993.

Han driver restaurant Statholdergaarden i Oslo som har én Michelinstjerne.

Han har gitt ut følgende bøker:

  • Stiansen til hverdags (2004)
  • Stiansens kulinariske koffert (2006)
  • Stiansens desserter (2006)
  • Stiansens fisk og skalldyr (2006)
  • Stiansens kjøtt og fjærkre (2006)
  • Stiansens småretter (2006)
  • Stiansen inviterer til fest (2008)

- Om folk hadde visst hvor enkelt det er, hadde vi ikke hatt flere lam igjen i Norge, sier Bent Stiansen mens han beiner ut låret.

Tidligere har han vist oss hvordan man griller perfekt laks, svinenakke og blåskjell.

Sola skinner, grillen er varm og det er hvitvin i glasset (som byttes mot rødvin om noen strakser).

- Lammekjøtt er veldig tilgivelig, sier Bent.

- ?

- Jo, selv om du steker det litt for mye er det fortsatt helt fantastisk. Veldig kokkevennlig, altså.

OK. Så forteller han at det er to ting du må kunne for å lykkes skikkelig.

TING 1

Det første er å beine ut ut låret. Det er nesten umulig å forklare med ord, så da viser vi det på video. Sjekk ut!

TING 2

Det andre er å steke låret på INDIRIKTE varme. Hva er det?

Det er å IKKE steke kjøttet rett over kullet.

Hvordan gjør det det?

Flytter kullet til sidene i grillen.

Men, jeg har gassgrill!?

Da lar du være å fyre opp alle blussene og legger kjøttet over den som IKKE er i sving.

Da skulle det meste være oppklart. Sjekk ut videoen og nyt verdens beste lammekjøtt på grillen.

Les også:

Trikset som redder grillmaten

Marinaden som funker

Slik tenner du opp grillen

Her kan du søke blant 5. 000 oppskrifter!

Helstekt hvitløksspekket lammelår

Dette er Bent Stiansens oppskrift på helgrillet lammelår.

Se hele oppskriften

Til 6 porsjoner

1 stk Lammelår

1 stk Hvitløk

2 ss Timian

2 ss Rosmarin

2 ss Salt

1 ts Pepper

1 dl Olivenolje

2 dl Hvitvin

2 dl Vann

Bent Stiansens ratatouille

Mesterkokkens ratatouille kan anbefales på det sterkeste.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

1 stk Løk

3 fedd Hvitløk

1 stk Paprika, rød

1 stk Paprika, grønn

1 stk Squash

0.5 stk Aubergine

1 dl Olivenolje

2 ts Tomatpuré

1 ts Timian

1 ss Sukker

1 ss Hvitvinseddik

1 stilk Rosmarin

0.5 bokser Tomat

0.5 dl Basilikum

Salt og pepper

Denne saken ble første gang publisert 23/06 2009, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også