Den gode helgemenyen

Oppskrifter du trenger til helgen

Her er den gode helgemenyen.

Sist oppdatert

Her er årets første helgemeny!

Det er ikke lagt opp til noe ekstravagante ingredienser i menyen. Mange kjenner etterdønningene av julefesten i lommebøkene ennå. Om du er ute etter tips med billig festmat er superkokk Bent Stiansens festmeny et sted å begynne. Du kan også sjekke ukemenyen med billig hverdagsmat.

Forrett

Først ut er en herlig laksecarpaccio. Klarte du å lese forrige setning, fikser du også å lage denne enkle forretten. Det handler simpelten om å skjære fersk laks i tynne skiver og strø over smaksfulle ingredienser som chili, hvitløk, ingefær, vårløk og koriander. Når du klemmer over limesaft vil du se, etter noen minutter, at laksen begynner å endre farge - akkurat som den gjør den stekes, bakes eller kokes.

Hovedrett

I hovedretten finner du kylling i godt selskap. Blandt gjestene finner du nemlig Cognac og masse, gode grønnsaker. Framgangsmåten i denne retten er akkurat slik jeg liker det: Stek løk mens du deler opp kyllingen, ha det i gryta, skjær opp grønnsakene, ha det i gryta, en dæsj cognac og så litt fløte. Og så smaker vi til med godt provancekrydder.

Om du er usikker på hvordan du best deler opp kyllingen kan du sjekke denne videoen.

Har du ikke cognac? Du kan faktisk bruke hvitvin, rødvin eller aller billigst: vann og rød- eller hvitvinseddik. Om det ikke passer seg sånn finner du en masse gode kyllingoppskrifter her.

Dessert

Desserten er en super-duper enkel smuldrekake. Det er vår franske vennine Clotilde Dusoulier som står for oppskriften. Kombinasjonen av friske epler og søt mango er simpelthen magisk.

Og da er det bare å ønske god, smakfull helg!

Få med deg alt! Følg Sjuve på Facebook (Vi har runda 3300!)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

10 oppskrifter med kjøttdeig

Smaken av Mexico på rekordtid

Snickerskake: Bedre enn snickers...

Slik blir brokkoli godt

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!



Denne saken ble første gang publisert 07/01 2011, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også