I kveldens utgave av programmet Bills Kitchen møter vi på mueslibar med aprikos, sjokolade og tranebær, en koreansk bulgog og en thaisalat med chili og kokosnøtt.

Og det er i tillegg til de kule kjøttbollene du ser i videoen overfor.

Til nå har han gitt oss den enkleste suppa, den raskeste fiskeretten og den mest lettvinte marokkanske gryta. I forrige uke så vi hvordan Bill laget et svensk rekesmørbrød.

Nå er det altså duket for kjøttboller av kyllingkjøttdeig med pancetta og salvie. Det er slett ikke noen ny idé å la kyllingkjøtt få selskap av salvie. Og når først den grønne, fine krydderurten har funnet seg til rette, ja da dukker veldig ofte bacon, parmaskinke eller pancetta opp.

Saltimbocca er opplagt (den hvor kjøttet bankes flatt, stekes gyllent og kokes med litt vin). Denne pastaretten med salvie, parmaskinke, parmesan og salvie høres også til i samme smaksunivers.

Programmer går at altså av stabelen 1810 tirsdag kveld.

Episodene går også i reprise til følgende tider:

23. oktober KL 0825

27. oktober KL 0900

28. oktober KL 1810

BBCLifestyle

Kjøttboller med kylling

Kyllingboller med rosmarin. Prøv det!

Til 4 porsjoner:

1 ss olivenolje

1 stk rødløk

70 g pancetta eller bacon

1 ss rosmarin, hakket

6 bl salvie, hakket

400 g kyllingkjøttdeig

1 neve persille hakket

1 neve brødrasp

50 g skallet av en halv sitron

50 g parmesan

1 stk eggehvite

1 stk squash

200 g grønnkål eller spinat

olivenolje

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!