Vi har hatt det så artig med først å følge serien med legendariske Michel Roux og deretter Tareq Taylor på sin tur rundt om i Norden.

Nå følger BBCLifestyle opp med en ny TV-serie. Det er Bill Granger som er programleder. Han kommer fra Australia.

Mantraet til Bill er raskt mat, mye smak - og: Alle kan få det til!

Han vokste opp i et hus hvor moren var vegetarianer og faren var slakter. Litt av hvert, altså.

- Det var forferdelig. Vi hadde aldri et måltid sammen. Når faren min spiste kjøtt, som han alltid gjorde, gikk moren min og satt seg foran TV'n. Maten var en eneste stor konflikt. Vi var rett og slett en dysfunksjonell matfamilie, sier han til Klikk.

For noen år siden skulle eldstejenta begynne på skolen. Men, i stedet for å flytte på landet bestemte han seg for å gå mot strømmen. Til London. Og kort åpnet han en restaurant. Som vanlig. Bill har nemlig åpnet restauranter siden han var 20 år gammel.

- Det blir verre og verre. Til og begynne med visste jeg ikke hva som kan gå galt. Nå vet jeg altfor mye om den slags.

Bill er ikke utdannet kokk, men studerte arkitektur og kunst. Men, jobben som servitør i studietiden gjorde at han sakte, men sikkert graviterte mot mat, matlaging og til slutt restaurantdrift.

- Ja, det var en voldsom dragning. Og nå har det blitt til det jeg elsker mest.

Bills mat kan med få ord beskrives som lettvint, enkel, fresh og smakfull. Veldig smakfull om vi skal tro på hans ord.

Du kan dømme selv! I ukens klipp viser vi en enkel, men kul suppe som lages av purre, bønner, asparges, feta og sitronskall. Ja, og litt kyllingkraft. Dette er kjernen i denne serien: Enkel mat som alle kan lage.

Ja, det skal være overkommelig det her.

 

Vi kommer til å samle alle videoene fra serien her. Og vi har alle videoene fra BBC her.

BBCLifestyle

Grønn suppe med erter og purre

Enklere suppe er vanskeligere å lage.

Til 4 porsjoner:

1 stk purre

olje/smør til steking

250 g asparges

1 dl små, grønne bønner

1 dl erter, gjerne frosne

75 ml kyllingkraft

100 g fetaost, gjerne smuldret

mynte, frisk, noen blader

sitronskall, revet

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!