Greier du å kaste pizzadeigen snurrende opp i lufta slik at den ramler rund og fin ned på kjøkkenbenken din? Det greier ikke jeg, så jeg må svinge kjevlet for å få løvtynne pizzabunner. Ikke bruker de å bli helt runde heller, men det spiller i grunnen ingen rolle. Forsvinne fra serveringsfatet, derimot, det gjør de!

Når jeg lager tynne, italienske pizzaer, sørger jeg bestandig for å sette deigen såpass tidlig at jeg kan bruke lite gjær og lang hevetid. Jeg elter deigen dessuten godt når jeg lager den. Med en god elastisitet blir den enklere å kjevle tynt ut uten at den går i stykker.

Merker du at deigen er litt trå å kjevle, at den liksom krymper tilbake mens du kjevler, lar du den hvile litt etter de første kjevletakene. Så skal du se at den blir lettere å kjevle ut.

Nostalgi

Som barn av 1970-tallet, vil jeg bestandig være svak for en langpannepizza med kjøttdeig og løk. Kommer ikke utenom den!

Den var jo tross alt lørdagsfølget i familien i mange år! Det gikk mange år fra jeg spiste min første hjemmelagde pizza til første restaurantversjon ble smakt. Husker fremdeles følelsen av å sette tenna i min første calzone.

Kjapt i svingene

Når du har skikkelig dårlig tid, men har lyst på pizza, hva gjør du da? Kjøper frossenpizza i butikken? Det trenger du ikke.

For denne polarpizzaen har du lagd ferdig på mye kortere tid enn det tar å kjøre til butikken. Og har du tortillalefser liggende i skapet, er det heller ikke mange minuttene du trenger før en glodvarm tortillapizza er klar til å tas ut av stekeovnen.

Er du en av dem som ikke tåler gluten? Du kan fremdeles spise pizza hvis du lager en glutenfri variant!

God pizzafornøyelse! Forum: Hva er din favorittpizza? Del i forumet vårt.

Marit Røttingsnes Westlie

Tynn italiensk pizza

Pizzabunnene er perfekte å forsteke og putte i fryseren. Så er du klar for travle dager.

Til 6 porsjoner:

650 g hvetemel

1 g salt

15 g gjær, fersk

4,25 dl vann, ca. 20 grader

Tomatsaus

1 bokser tomatboks

1 ts oregano tørket

1 ts salt og nykvernet pepper

Topping

mozzarella

spekeskinke

spekepølse i skiver

ruccola

cherrytomat

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!