Å bli ledet inn i fristelse er en av livets gaver. Se på bringebærene nå, for eksempel. Her henger de på buskene og bare venter på at du skal plukke dem.

Å lage syltetøy og kul eddik er nå en ting, men jeg hadde noe annet i tankene for denne søndagen. Her kommer mine forslag som søte perler på en snor:

Søte oppskrifter med frukt og bær

Og dersom du gjør det vil jeg anbefale å blande sammen litt rømme og yoghurt med vanilje og sukker og så strø dem på toppen (oppskriftene finner du nedenfor).

Mange bruker sensommeren til å plukke multer og nå går det rykter om at myrene rundt om er full av dem! Ikke frys ned alt nå, men unn deg å lage en multekrem. Vend multene inn med en god spiseskje likør, drambuie, for eksempel, og pisk kremen med mynte og vanilje...

Jeg tar også med en variasjon på tilslørte bondepiker med plommer. Selv om ikke plommene er modne overalt ennå, så er poenget at du kan bruke et hvilket som helst syltetøy i denne desserten. Er du nysgjerrig på Hellstrøms oppskrift på tilslørte bondepiker? Her er'n.

Kjeks

To kjeks kommer med i konkurransen denne søndagen. Det første er de rågode biscottiene. "Bi" betyr som kjent "to". Poenget er at de bakes to ganger, først formet som et lavt brød, så skjæres det opp i skiver og stekes videre noen minutter. Resultatet? Nydelig, sprø kjeks som blir enda bedre om du dypper dem i litt sjokolade.

Den andre kjeksen er klassiske sjokoladekjeks fra den eminente Clotilde. Sprø, herlige og så finner du en raus neve med pekannøtter der.

Enkel kake eller sitronterte

Har du lyst til å bake kake?

Vi tar med en av de enkleste kakene som finnes. Smuldrekaka lages på følgende vis: Legg bær i en ildfast form, kna sammen mel, smør, sukker og sitronskall og fordel disse smulene over bærene. Inn i ovnen med den!

Sitronterta tar jeg med fordi den har noe sommerlig og friskt over seg. Den krever litt mer innsats, min

Sjokoladesnacks

Har du laget nøttepinner før? Vel, de er kule å se på og gode å spise. Litt klissete å lage, ja vel, men ikke verre enn at man kommer seg gjennom.

Vi tar også den populære oppskriften på brownies. Det er en sikker vinner!

Kalde snacks

For alle som vil holde litt på sommerfølelsen så tar vi med tre kalde desserter. Den første er en morsom yoghurtis med bringebær.

Fra Italia henter vi den alltid like fristende semifreddoen. Og, dersom noen skulle ha jordbær, ja, så kan de lage den deilige jordbærisen.

Den og alt det andre finner du oppskriften på nedenfor.

Ha en flott søndag!

Erik Hannemann

Plomme- og yoghurtdessert

Du har antakelig alt du trenger til denne desserten.

Til 4 porsjoner:

8 ss brødrasp

4 ss sukker

2 ts kanel

8 ss plommesyltetøy

8 ss yoghurt

lime

sjokolade

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Superenkel, knasende dessert med bær

Enklere enn denne blir ikke en knasende dessert med bær.

Ingredienser:

400 g blandede bær

125 g smør

2 dl mel

8 ss sukker

revet sitronskall av en halv sitron

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Nøttepinner med sjokolade

Dette er nydelig dessertsnacks som er forbløffende enkle å lage.

Til 4 porsjoner:

2 dl hasselnøtter

1,5 stk melis

0,5 ts salt

2 ts honning

150 g kokesjokolade, lys

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Biscotti

Biscotti er kjeks som er rågodt til kaffen. "Bi" i biscotti betyr "to" og henspiller på at den stekes to ganger.

Ingredienser:

100 g smør

2 dl sukker

1 ts bakepulver

0,5 ts salt

skallet fra énsitron

1 stk egg

4 dl mel

25 g valnøtter

Sjokoladedipp

100 g sjokolade

4 ss kremfløte

eventuelt noenmandelflaktil pynt

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Bringebær med yoghurt og vanilje

Bringebær blir nydelig sammen med yoghurt, vanilje og rømme.

Ingredienser:

1 kurv bringebær

2 dl yoghurt

1 dl rømme

1 stk vaniljestang

3 ss sukker

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Multekrem med mynte

Her har du en multekrem med en liten førjulsvri.

Ingredienser:

2 dl kremfløte

2 dl multer

4 ss sukker

2 ss drambuie

0,5 potte mynte

1 stk vaniljestang

Høyde (px): Bredde (px):
Clotilde Dusoulier

Clotildes sjokoladekjeks

Her er Clotildes suverene kakekjeks med uforskammet mye sjokolade.

Ingredienser:

430 g sjokolade, bittersøt av høy kvalitet, hakket

60 g pekannøtter(som er delt i to), eventuelt valnøtter

135 g sukker

35 g smør(helst usaltet)

2 stk egg

50 g mel

1 ts bakepulver

0,5 ts salt

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Sitronterte

Sitronterte har aldri vært enklere. Og denne oppskriften på sitronterte dufter så intenst sitron at du bare kan glede deg.

Til 4 porsjoner:

3 stk sitron

5 stk egg

200 g sukker

2 dl kremfløte

2 pl butterdeig

Høyde (px): Bredde (px):
Marit Røttingsnes Westlie

Bringebæryoghurtis

Du vet du har en hit når hele porsjonen forsvinner på tre minutter!

Til 6 porsjoner:

300 g sukker

4 dl vann

500 g bringebær

4 dl yoghurt naturell, gresk type

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Jordbæris

Du har aldri smakt maken til jordbæris.Denne smaker nemlig jordbær.

Ingredienser:

1 stk vaniljestang

3 stk eggeplomme

150 g sukker

2 dl melk

2 dl kremfløte

2 kurv jordbær

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Semifreddo

Denne desserten er halvfrossen. Og helgod!

Ingredienser:

Nøtter

150 g nøtt er, gjerne en blanding av hasselnøtter, pistasjnøtter og flere

200 g sukker

solsikkeolje, eller annen nøytral olje til pensling

Semifreddo

1 stk vaniljestang

4 stk eggeplomme

4 ss sukker

4 stk eggehvite

0,5 ts salt

3 dl kremfløte

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!