Ja, jeg vet det. Veldig mange vil lage pavlova til 17. mai, eller til konfirmasjonene og dåpene. Og ja, visst, mange skal "lage verdens beste".

Men, dere, det finnes også andre kaker.

Sjokoladekaker

Jeg har alltid vært en stor fan av sjokoladekaker. Og det er dem jeg pleier å forsyne meg av på kakebordet. Derfor har jeg har samlet hele fem sjokoladekaker her.

Min favoritt er den mektige kaken til Julia Child (oppskrift nedenfor). Den har den herligste, syndigste glasuren jeg vet om. Valget står mellom å bruke mørk rom, kaffe eller konjakk. Rom er min favoritt.

I den andre enden av skalaen finner du en "lett" sjokoladekake, signert Clotilde. "Sjokoladekake Aérien" er en luftig og enkel godbit - og langt ifra så mektig.

Du finner også to vinnere av våre store sjokoladekakekonkurranser her - og så tok jeg med den lekre "Drømmesjokoladekaken".

Ostekaker

Ostekaker er det mange som elsker å lage. Sjekk ut tipsene for et vellykket resultat her.

Den første ostekaken er en ostekake med rømmekrem. Den er smaksatt med sitron.

Aromabildet endrer seg dramatisk når du får en ostekake med kaffelikør. Til sist er det en ostekake med hvit sjokolade. Ingen av dem er spesielt vanskelig å lage - og som alltid: Trikset ligger i pynten!

Andre kaker

Til slutt har jeg med fire kaker som ikke havner i de to første kategoriene. Den første er en blåbærkake - for du har kanskje noen i fryseren? På tide å bruke dem!

Den andre er den berømte Amarulakaken. Vi må til Sør-Afrika for å finne opprinnelsen til denne kaka. Den er full av frukt og smaksatt med den verdensberømte likøren som lages der.

Til sist tar vi med den kule sitronterta og den erkeklassisk eplekake tarte tatin. Og selvsagt, gulrotkake!

Vel, nå skulle det ikke stå på utvalget. Velg den en kake - og bak i vei!

Ulla Westbø/H2W studio

Dronningens drømmekake

En sjokoladekake som får deg til å drømme.

Ingredienser:

50 g kakao

100 stk bruntsukker, helst muscavado

2 dl vann, varmt

125 g smør, usaltet og mykt

150 g sukker

225 g hvetemel

0,5 ts bakepulver

0,5 ts natron

2 ts vaniljeessens

2 stk egg

250 g kokesjokolade, lys

5 dl kremfløte

1 ts vaniljeessens

0,5 pk vaniljekrem

1 dl kremfløte

50 g marsipan

150 g blåbær

100 g hakket kokesjokolade

3 dl kremfløte

1 dl sirup, lys

450 g kokesjokolade, lys

Høyde (px): Bredde (px):
Christopher Sjuve

Sjokoladekake med mandler (Julia Childs favorittkake)

Dette er en Julia Childs berømte sjokoladekake. Den skal være litt myk i midten og er et lite eventyr.

Ingredienser:

Kake

2 ss rom, kaffe eller konjakk

120 g sjokolade

100 g smør

100 g sukker

3 stk eggeplomme

3 stk eggehvite

1 ss sukker

1 klype salt

50 g maltemandler(du kan male dem med en stavmikser eller kjøkkenmaskin)

2 dråpe mandelekstrakt (kan droppes)

50 g mel

Glasur

100 g sjokolade, bruk vanlig kokesjokolade. Pass på å justere med sukker om du bruker mørke typer med lite sukker.

5 ss smør

2 ss mørkrom(kaffe eller konjakk)

mandelflak(mandelskiver) til pynt

Høyde (px): Bredde (px):
Ulla Westbø/H2W studio

Alices sjokoladekake

Dette er vinneren av sjokoladekakekonkurransen på Klikk høsten 2011.

Ingredienser:

Bunn

300 g margarin

300 g kokesjokolade, lys

5 dl sukker

6 stk egg

4 dl hvetemel

4 ts vaniljesukker

1,5 ts salt

Sjokoladekrem

3 stk egg

200 g sukker

100 g kokesjokolade, lys

200 g margarin

1,5 dl kremfløte

Pynt

200 g marsipan

200 g kokesjokolade, lys

sjokoladekjeks, etter eget ønske

Høyde (px): Bredde (px):
Freia

Sjokoladekake

Her er vinneren av sjokoladekakekonkurransen høsten 2012.

Ingredienser:

Bunn

300 g smør

300 g sjokolade, minst 70%

5 dl sukker

6 stk egg

4 dl hvetemel

3 ts vaniljesukker

1 ts salt

Sjokolademousse

3 stk eggeplomme

40 g sukker

2,5 dl kremfløte

125 g sjokolade, minst 70%

Sjokoladekrem

80 g kokesjokolade, lys

350 g smør

350 g melis

100 g smøreost

4 ss kakao

2 ss kaffe

Høyde (px): Bredde (px):
Clotilde Dusoulier

Sjokoladekake Aérien

Her er kommer enda en godbit fra Clotilde. En herlig og enkel sjokoladekake.

Ingredienser:

225 g sukker

225 g smør

4 stk egg

225 g mel

2 ts bakepulver

4 ss kakao

Ganache

100 g sjokolade, mørk

1 dl kremfløte

Høyde (px): Bredde (px):
Alf Børjesson

Ostekake med søt rømmekrem

Dette er en ostekake med tre lag: klassisk kjeksbunn med litt kanel, ostefyll med sitron, toppet med et tynt lag av rømmekrem.

Ingredienser:

Bunn

12 stk havrekjeks

100 g smør

0,5 ts kanel

Ostefyll

500 g kremost naturell

1 dl seterrømme

1 stk sitron, saft og revet skall

150 g sukker

1 ts vaniljesukker

4 stk egg

Søt rømmekrem

2 dl seterrømme

2 ss melis

Høyde (px): Bredde (px):
Synøve Dreyer

Ostekake med kaffelikør

En deilig ostekake som smelter i munnen.

Ingredienser:

Bunn

200 g havrekjeks med sjokoladeglasur

70 g smør

Fyll

600 g kremost naturell

300 g vaniljekesam

200 g sukker

3 ss hvetemel

2 ts vaniljesukker

1 dl kaffelikørf.eks. Tia Maria og Kahlua

3 stk egg

300 g crème fraîche

Topping

150 g crème fraîcheeller kesam original

2 ss kaffelikør

1 ss kakao

Høyde (px): Bredde (px):
Synøve Dreyer

Ostekake med hvit sjokolade

En drøm av en ostekake til den store festen eller en spesiell anledning.

Ingredienser:

Bunn

200 g kjeks, digestive

50 g smør

Fyll

450 g kokesjokolade, hvit

3 dl kremfløte

400 g kremost naturell

4 stk egg

2 ts vaniljesukker

Høyde (px): Bredde (px):
Foto: Clotilde Dusoulier

Blåbærkake

Her er Clotildes supersaftige blåbærkake.

Ingredienser:

200 g mel

2 ts bakepulver

1 klype salt

115 g smør

200 g sukker

3 stk egg

2,4 dl yoghurt

1 ts vaniljeessens

500 g blåbær

40 g brunt sukker

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Amarulakake

Hva er en amarulakake? Svaret får du her...

Ingredienser:

6,5 dl hvetemel

2 ts bakepulver

2 ts five spice

1 ts salt

4 stk egg

3 dl solsikkeolje

3 dl sukker

500 g gulrot, revet

1 stk ananas, eller tre epler

100 g pekannøtter

1,5 dl amarula

4 ss aprikosmarmelade

Topping

60 g smør

5 dl melis

0,5 dl amarula

125 g kremost

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Sitronterte

Sitronterte har aldri vært enklere. Og denne oppskriften på sitronterte dufter så intenst sitron at du bare kan glede deg.

Til 4 porsjoner:

3 stk sitron

5 stk egg

200 g sukker

2 dl kremfløte

2 pl butterdeig

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Tarte tatin

Det er ikke uten grunn at denne eplekaka er verdensberømt. Det finnes bare en eplekake er som helt konge. Du har funnet den.

Ingredienser:

Bunnen

125 g smør

100 g sukker

1 stk egg

150 g hvetemel

1 ts salt

Fyllet

3 stk eple

2 stk pære

100 g smør

2,5 dl sukker

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Gulrotkake

Gulrotkake har sjelden vært bedre enn den blir med denne oppskriften.

Ingredienser:

4 stk egg

3 dl sukker

3 dl hvetemel, siktet

skallet fra en halvappelsin(bare det gule! Ikke det hvite)

2 ts bakepulver

1 ss kanel

1 ts salt

1 ts vaniljesukker(eller frøene fra en vaniljestang)

5 ss oljeeller smeltet smør

5 dl revet gulrot

Glasur

250 g smøreost(f. eks Snøfrisk eller Philadelphia)

1 ts vaniljesukker

3 ss smør, smeltet

300 g melis

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!