Tre retters meny
Helgemeny med gode smaker
Helgemeny med julesmaker.
Endelig helg!
Julen nærmer seg. Og jeg liker å få julematen i små drypp. Jeg vet at mange prøvelager julematen. Og om det skulle være noen tvil: Her finner du den beste ribbeoppskriften - og dette er trikset som får pinnekjøttet best.
Julemat er også mer enn ribbe og pinnekjøtt. Lutefisk skal jeg innom (på min nybegynnermåte) og jeg digger å lage min egen gravlaks (som jeg ikke bruker mer enn ett minutt på). Men rakfisken kjøper jeg foreløpig.
Forrett
I helgen blir rakfisken lagt i lefser som er smurt med rømme og sennep. Så rulles de opp og serveres (om jeg får tak i) med lakserogn på toppen. Og et glass med god musserende.
Hovedrett
Jeg tenkte jeg skulle holde meg til mat med norske postnummer en stund, men så kommer jeg over disse marokkanske kjøttbollene. Da var det gjort. Til de kjøttbollene er jeg mest fristet til å gjøre det enkelt og bare lage litt couscous (som jo tar fem minutter).
Dessert
Det er snart et år siden jeg lagde sjokoladetrøfler sist. Så, det er fint å øve seg litt før julen. Vi har heldigvis en fin video som gjør det lettere for alle som vil forsøke å lage sine egne sjokoladetrøfler. Det kan anbefales!
Denne saken ble første gang publisert 01/12 2012, og sist oppdatert 26/06 2017.