Sjokolaladekaker for alle!

Det bør være et minstekrav. Men, dessverre er det mange som må snu ved kakebordet. Altfor ofte må alle med glutenallergi nøye seg med å beundre sjokoladekakene.

Men, det er altså ikke spesielt vanskelig å lage en glutenfri sjokoladekake. Den største utfordringen er å finne glutenfritt mel. Fler og fler butikker har egne seksjoner med varer for allergikere. Her finner du som regel det du trenger.

Når du har handlet glutenfritt mel er det ikke mye som skiller seg fra vanlige sjokoladekaker. Ingenting, faktisk.

I oppskriften står det riktignok "smør uten melk" og "soyamelk", men vanlig smør og melk kan brukes med det som ikke er allergiske mot det.

Dersom du har lyst på en annen glutenfri kake, kan du sjekke ut denne med nøtter og rosiner. Vi har også noen glutenfrie kanelsnurrer og en kokoskake med sjokoladekrem.

Hva er gluten?

Ordet gluten har en tett sammenheng med ordet glue (på engelsk). Og da er det lett å forstå at gluten er det som binder brødet sammen. Det er et protein som en liten del av befolkningen reagerer allergisk på.

Du kan lese mer om gluten og allergi på Norges Cøliakiforening.

Linnea Press

Glutenfri sjokoladekake

Glutenfri sjokoladekake lager du med denne oppskriften.

90 min

2 stk egg

3 dl sukker

3,5 dl glutenfritt mel

2 ts vaniljesukker

1,5 ts bakepulver

2 ss kakao

200 g smør uten melk (eller vanlig)

1,5 dl soya melk (eller vanlig)

Pynte

1 bokser hermetiske fersken

2 dl kokosmasse

Glasur

200 g melis

2 ts vaniljesukker

1 ss kakao

4 ss smør, uten melk (eller vanlig)

4 ss soya melk (eller vanlig)

Fremgangsmåte

OBS! Når du skal bake glutenfritt, er det viktig at du også sjekker at sjokoladen du bruker, ikke inneholder gluten.

Kake

Visp egg og sukker til en hvit masse, og putt deretter i resten. Miks sammen underveis. La miksmasteren gå i 5 minutter etter at alt er blandet sammen. Hell deretter røren i en langpanne dekket med bakepapir.

Stekes midt i ovnen ved 225 grader i ca. 30 minutter. Vent til kaken er blitt kald før du enten pynter den slik vi har  gjort her, eller med sjokoladeglasur.

Glasur

Bland det tørre først, og rør inn soyamelk og smør. Fordel utover kaken, og pynt etter ønske.

Pynt

Rist kokosmasse på varm panne til det er gyllent. Hell sukkerlaken av aprikosene, og finhakk dem. Bland kokosmasse og aprikoser, og fordel blandingen over kaken.

Oppskriften er hentet fra: Norsk Ukeblad | Kokk: Innbygg Se flere Skriv ut
Høyde (px): Bredde (px):

Christopher Sjuveredaktør mat

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!

OPPSKRIFT PÅ OPP NED-KAKE MED KAKAO OG HASSELNØTTER

Glutenfri opp ned-kake

Bakelyst: En av hemmelighetene er å legge hasselnøttene på bunnen sammen med masse smør og sukker og snu kaken rundt når den er ferdig. Overraskelsen med grovt hakket sjokolade i midten gjør at denne kaken er meget populær!