Denne helgen har jeg lagt opp til en deilig meny som er litt eklektisk i formen. Den går ingen rød tråd i denne menyen, den er et resultat av plutselige ønsker.

Noen ganger er det morsomt å lage et tema, som for eksempel en spansk meny eller italiensk meny med tiramisu!).

Men, denne gangen er det bare tre nydelige ting - inkludert en snickerskake til slutt. Jeg håper den faller i smak!

Forrett

Det er ikke fritt for jeg begynner å glede meg til grillsesongen. Og det var sikkert derfor jeg kom på de herlige blåskjellene som Bent Stiansen lagde på grillen for en god stund tilbake. Selv om jeg ikke planlegger å grille i helgen, går det fint å lage den. Hemmeligheten ligger i det nydelige kryddersmøret, med masse hvitløk.

Hovedrett

Hovedretten er en god, gammel kjenning. Jeg får med jevne mellomrom spørsmål om denne lasagnen. Nå er det riktignok ikke en ekte lasagne, men det var det mamma alltid kalte det. Og hun lagde lasagne med pastaskruer, ferdig snakka.

Den lages over en kjent lest: Først steker kjøttdeig (på denne måten) og blander det med verdens beste tomatsaus. Kok pastaen (unngå de vanlige feilene...) og lag en hvit saus som du gjerne kan ha litt tørket sopp i.

Så legger du lagvis; kjøttdeig/tomatsaus, pasta og hvit saus, og gjerne litt revet ost. Jeg pleier å lage to lag, men det er ikke viktig. Inn i ovnen!

Dessert

Jeg skal virkelig kose meg i helgen, så jeg skal lage med den kuleste snickerskaka jeg vet om: Pisk eggehviter stive med sukker og bland inn en pakke salt kjeks (ritz, for eksempel) og peanøtter. Smør det på en brett og bak det i ovnen og kjøl av.

Så: Bland sammen eggeplommer, sjokolade, fløte og sukker og varm det til glasuren tykner. Smør på bunnen og la det stivne. Vips - nå har du kake hele helgen!

Til dere som ikke orker å lage en hel kake: Sjekk ut denne desserten med to ingredienser.

Spis og kos deg!

Grillede blåskjell i urtesmør

Her er Bent Stiansens geniale oppskrift på blåskjell som du lager på grillen!

Til 4 porsjoner:

2 kg blåskjell

0,5 dl sitronsaft

1 dl hvitvin

150 g smør

2 fedd hvitløk

2 dl hakkede urter som persille, gressløk, estragon og dill

0,5 ss finkvernet, hvit pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Lettvint lasagne

I denne oppskriften finner du ikke pastaplater, men vanlige pastaskruer eller pastarør. Da er det mye lettere å lage fordi man ikke må passe på at pastaen er ferdig. Sjekk ut!

Til 4 porsjoner:

1 stk rødløk

1 stk gulrot

1 stilk stangselleri

1 fedd hvitløk

0,5 kg kjøttdeig

2 stk tomatboks

1 ss sukker

5 ss flytende kylling buljong, eller én buljongterning

1 dl rødvin

150 g ost

0,5 stk sitron, finrevet skall (kun det gule)

4 dl melk

2 ss smør

2 ss hvetemel

300 g pasta rør, eller lignende

salt og nykvernet pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Christopher Sjuve

Snickerskake

Dette er den supre snickerskaka til Tom Victor Gausdal.

Ingredienser:

Bunnen

6 stk eggehvite

5 dl sukker

1 pk Ritz kjeks

250 g peanøtter (vanlige, salte peanøtter)

2 ts vaniljesukker

2 ts bakepulver

Sjokoladeglassur

6 stk eggeplomme

1 dl kremfløte

100 g smør

100 g sukker

100 g sjokolade, helst kokesjokolade

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!