Noen dager trenger vi kjappe, enkle middager. Det er nettopp de dagene som fort blir de kjedeligste.

Hvorfor?

Jo, fordi hverdagsstress aldri gjør oppfinnsomheten på kjøkkenet noen tjeneste. Dårlig tid er kreativitetens verste fiende.

Så, derfor jeg, i ro og mak, funnet fram til tre superenkle middagsforslag. Og det skal ikke ta mange minuttene å lage disse, små, deilige hverdagsheltene.

Couscous - raskere enn pasta!

Å lage couscous er enkelt: Kok opp dobbelt så mye vann som couscous. Ha couscousen i vannet og la det svelle noen minutter. Ha i olje og rå grønnsaker - og kanskje noen urter om du vil (friske eller tørkede).

Jeg som har induksjonstopp kan, om jeg er rask nok med kniven, ha middagen ferdig på 3-4 minutter... Se video her!

Ultra-rask ertesuppe

Den mest krevende i denne retten å steke en sjalottløk (oppskriften er for to porsjoner). Og så er det hvitvin i oppskriften, men ikke la deg skremme. Et gammelt kokketriks er å bruke vann og eddik - egentlig er det syren som er det viktigste.

Frosne erter trenger ikke koke mer enn et lite minutt - og så kjører du det glatt med stavmikseren. Servér med en klikk crème fraîche.

Egg-i-form

Den siste retten er Clotildes. Clotilde er den matbloggeren fra Paris som dukker opp på Klikk med ujevne mellomrom. Vi har samlet alle hennes saker her.

Egg-i-form, eller oeuf cocotte, er en av de fine hverdagsrettene som både er elegante, enkle og kjappe på en gang. Oppskriften du finner nedenfor er bare et forslag. Tenk på den som en veiledning til teknikken - og så kan du eksperimentere med de ingrediensene du har for hånden.

God, rask middag!

Har du lyst på mer hverdagsmatsinspirasjon? Sjekk de videoene av våre 15 minutters middager.

Følg Sjuve på Facebook eller Twitter så får du svar på alt de lurer på om mat!

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Pannekaker med ny topp

Slik baker du laks i ovnen

Slik lager du perfekte muffins

Oreokake blir godt på denne måten

Her kan du søke blant 5000 oppskrifter!

Erik Hannemann

Couscous med friske grønnsaker

Denne her havner for på lista over '10 på topp raske middager'. Couscous går nemlig dobbelt så fort som pasta.

Til 2 porsjoner:

2 stk sjalottløk

1 stk hvitløksfedd

4 dl vann

150 g aspargesbønner

2 dl couscous

5 stk cherrytomat

0,5 stk paprika

0,5 stk agurk

1 ts kumin

1 ts kanel

0,5 stk lime

salt og pepper

olje til pensling

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Enkel ertesuppe med crème fraîche

Her har du oppskriften på en av verdens enkleste ertesupper. Du kan bruke hermetiserte erter, men frosne er best.

Til 2 porsjoner:

1 stk sjalottløk

1 stk hvitløk sfedd, knust

0,5 dl hvitvin

2 dl kremfløte

150 g erter, frosne

crème fraîche

Høyde (px): Bredde (px):
Clotilde Dusoulier

Egg i form - Oeuf Cocotte

Her er Clotilde Dusouliers herlige, lille oppskrift på klassikeren Oeuf Cocotte. Oppskriften kan varieres etter hva man finner på kjøkkenet.

Ingredienser:

1 stk egg

1 ss crème fraîche

salt og pepper

littpaprikapulver

Eventuelt

1 skiver skinke, bacon, tunfisk eller tofu

1 neve hakkedetomater, sopp, paprika, squash, løk eller andre grønnsaker

1 neve muskat, revet

1 ts tørkede eller friskeurter, persille, gressløk, koriander

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!