Oppskrift på vegetarburger

Burger av brokkoli

Kan du lage burger med brokkoli? Hvordan da?

Jane H. Johansen er veganer og slipper til med ujevne mellomrom på Klikk. En veganer er en vegeterianer som heller ikke spiser egg, meieriprodukter eller annet som har animalsk opprinnelse.

Jane skriver bloggen Veganmisjonen. Her overbeviser hun de fleste om at lekker mat slett ikke bør bestå av annet enn grønnsaker.

Tidligere har Jane laget julestek for veganere, krydret linsesuppe og saltbakte rødbeter.

Denne gangen er det brokkoliburgere som står på menyen! Til dem kan du servere sprø, ovnsbakte poteter (med riste-triks...), gratinerte auberginer eller en herlig hummus.

Har du noengang smakt en real veggisburger? Altså, en burger uten kjøtt? Grip sjansen nå: Her har du nemlig oppskriften på fem uimotståelige brokkoliburgere!

Oppskrift med suksessgaranti!

Det er faktisk ikke så vanskelig å få til skikkelig gode vegetarburgere hjemme i ditt eget kjøkken. Og det med helt vanlige ingredienser. Klarer du å koke ris og brokkoli er du nesten i mål allerede.

=

Fakta om Jane

Matentusiast, matskribent og kokebokforfatter med mat som lidenskap og hobby.

Driver matbloggen VeganMisjonen med mål om å inspirere folk flest til et grønnere kosthold.

Vegetarianer de siste 17 årene, veganer siden 2009.

Følg denne oppskriften, og du får en smidig burgerfarse som det er veldig lett å forme burgere av, og som holder formen perfekt under steking.

Foruten brokkoli består disse burgerne av ris og havregryn. Jeg har brukt basmati naturris som gir litt ekstra tyggemotstad og god smak. Bruk gjerne vanlig hvit ris om du ikke får tak i naturris, da blir burgerne litt mykere i konsistens, men like gode! Har du ris-rester fra dagen før, kan du bruke dem.

Server brokkoliburgere med valgfritt tilbehør eller som tradisjonell burger med brød og stæsj. Om det blir noen igjen, holder de seg fint i kjøleskap et par dager.

Brokkoliburgere er også perfekte i lunchboksen! Spis dem kalde på en tykk skive grovbrød med smør. Det er så godt det!

Følg Sjuve på Facebook eller Twitter så får du svar på alt de lurer på om mat!

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Pannekaker med ny topp

Slik baker du laks i ovnen

Slik lager du perfekte muffins

Oreokake blir godt på denne måten

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

henter innhold

Kommentarer:

Bilde ansvarlig
Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Finn oppskrifter

Lag din egen oppskrift

På forsiden av Spise

OPPSKRIFTER MED APRIKOS: Her får du åtte forslag til hva du kan lage med aprikos.=

Åtte fantastiske måter å bruke aprikos

Du: Prøv denne med chevre og aprikos.

=

Stek pizzaen på grillen i sommer

I sommer er det pizza på grillen som gjelder.

SVINENAKKE: Svinenakke trenger tid. I denne oppskriften lages den med løk, hvitløk og hvitvin - og to og en halv time.=

Genialt enkelt kjøtt som også er genialt godt

Dette kjøttet er umulig å mislykkes med.

Mest leste saker på klikk.no

artikkel bilde

Denne øl-quizen bør du klare

Greier du ikke disse enkle spørsmålene, er det jaggu dårlig stelt.

artikkel bilde

Her fyller du Europas billigste drivstoff

Norge er, kanskje ikke uventet, dyrest i klassen.

artikkel bilde

Tre stylister forteller hva de elsker å gå med på fest

Ingenting å ha på deg? Sjekk dette.

henter innhold

Tjenester fra klikk.no

Fagansvarlig mat:

  • Leder digitale medier:

    Tore A. Godager

  • Redaktør:

    Jan Thoresen

  • Ansvarlig redaktør / direktør:

    Kjetil Opaas

  • Kontakt oss:

    Klikk her

Mest leste på Spise

Dette får du for 190 euro på den beste restauranten i Provence

Maten dufter av «menneskelig nærkontakt».

Hva gjør vi med rips?

Ikke bare Ibsen slet med ripsen. Her er 40 oppskrifter med urbæret.

Stek pizzaen på grillen i sommer

I sommer er det pizza på grillen som gjelder.