Oppskrift på vegetarburger

Burger av brokkoli

Kan du lage burger med brokkoli? Hvordan da?

Jane H. Johansen er veganer og slipper til med ujevne mellomrom på Klikk. En veganer er en vegeterianer som heller ikke spiser egg, meieriprodukter eller annet som har animalsk opprinnelse.

Jane skriver bloggen Veganmisjonen. Her overbeviser hun de fleste om at lekker mat slett ikke bør bestå av annet enn grønnsaker.

Tidligere har Jane laget julestek for veganere, krydret linsesuppe og saltbakte rødbeter.

Denne gangen er det brokkoliburgere som står på menyen! Til dem kan du servere sprø, ovnsbakte poteter (med riste-triks...), gratinerte auberginer eller en herlig hummus.

Har du noengang smakt en real veggisburger? Altså, en burger uten kjøtt? Grip sjansen nå: Her har du nemlig oppskriften på fem uimotståelige brokkoliburgere!

Oppskrift med suksessgaranti!

Det er faktisk ikke så vanskelig å få til skikkelig gode vegetarburgere hjemme i ditt eget kjøkken. Og det med helt vanlige ingredienser. Klarer du å koke ris og brokkoli er du nesten i mål allerede.

=

Fakta om Jane

Matentusiast, matskribent og kokebokforfatter med mat som lidenskap og hobby.

Driver matbloggen VeganMisjonen med mål om å inspirere folk flest til et grønnere kosthold.

Vegetarianer de siste 17 årene, veganer siden 2009.

Følg denne oppskriften, og du får en smidig burgerfarse som det er veldig lett å forme burgere av, og som holder formen perfekt under steking.

Foruten brokkoli består disse burgerne av ris og havregryn. Jeg har brukt basmati naturris som gir litt ekstra tyggemotstad og god smak. Bruk gjerne vanlig hvit ris om du ikke får tak i naturris, da blir burgerne litt mykere i konsistens, men like gode! Har du ris-rester fra dagen før, kan du bruke dem.

Server brokkoliburgere med valgfritt tilbehør eller som tradisjonell burger med brød og stæsj. Om det blir noen igjen, holder de seg fint i kjøleskap et par dager.

Brokkoliburgere er også perfekte i lunchboksen! Spis dem kalde på en tykk skive grovbrød med smør. Det er så godt det!

Følg Sjuve på Facebook eller Twitter så får du svar på alt de lurer på om mat!

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Pannekaker med ny topp

Slik baker du laks i ovnen

Slik lager du perfekte muffins

Oreokake blir godt på denne måten

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

henter innhold

Kommentarer:

Bilde ansvarlig
Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Finn oppskrifter

Lag din egen oppskrift

På forsiden av Spise

Oppskrift på røkt laks med pasta og rosépepper

Maten du blir sulten av å se på

Vi har uvanlig mye godt på menyen.

KUGELHOPF: Dette er et brød som ser ut som en kake. Det kan lure hvem som helst.=

Brødet som ser ut som en kake

Du baker det lett. Kjempelett.

OPPSKRIFT PÅ GRANITA: Dette er den enkleste granita du kan tenke deg. Den lages på kaffe og sukker. Og så serverer du den med lettpisket krem.=

Tre-retteren alle klarer

Altså, hovedretten er garantert suksess. Forretten tar 5 minutter, og desserten... sorry, men ord blir fattige.

Mest leste saker på klikk.no

artikkel bilde

- Nesa er stor og skeiv, veldig heksete

Vi ga seks personer muligheten til å retusjere seg selv.

artikkel bilde

Bekjennelser fra en perfekt gravid

Mitt andre svangerskap var en helsemessig katastrofe. Hurra for meg!

artikkel bilde

Dette prøver kroppen å fortelle deg

Her er symptomene du ikke burde ignorere.

henter innhold

Tjenester fra klikk.no

Fagansvarlig mat:

  • Leder digitale medier:

    Tore A. Godager

  • Redaktør:

    Jan Thoresen

  • Ansvarlig redaktør / direktør:

    Kjetil Opaas

  • Kontakt oss:

    Klikk her

Mest leste på Spise

Taperen kunne like gjerne vært hundemat

Mens to typer får terninkast seks.

Nei, nå lager jeg mitt eget sjokoladepålegg

Bedre enn Nutella og Nugatti.

Tre-retteren alle klarer

Altså, hovedretten er garantert suksess. Forretten tar 5 minutter, og desserten... sorry, men ord blir fattige.