Jane H. Johansen er veganer og slipper til med ujevne mellomrom på Klikk. En veganer er en vegeterianer som heller ikke spiser egg, meieriprodukter eller annet som har animalsk opprinnelse.

Jane skriver bloggen Veganmisjonen. Her overbeviser hun de fleste om at lekker mat slett ikke bør bestå av annet enn grønnsaker.

Tidligere har Jane laget julestek for veganere, krydret linsesuppe og saltbakte rødbeter.

Denne gangen er det brokkoliburgere som står på menyen! Til dem kan du servere sprø, ovnsbakte poteter (med riste-triks...), gratinerte auberginer eller en herlig hummus.

Har du noengang smakt en real veggisburger? Altså, en burger uten kjøtt? Grip sjansen nå: Her har du nemlig oppskriften på fem uimotståelige brokkoliburgere!

Oppskrift med suksessgaranti!

Det er faktisk ikke så vanskelig å få til skikkelig gode vegetarburgere hjemme i ditt eget kjøkken. Og det med helt vanlige ingredienser. Klarer du å koke ris og brokkoli er du nesten i mål allerede.

=

Fakta om Jane

Matentusiast, matskribent og kokebokforfatter med mat som lidenskap og hobby.

Driver matbloggen VeganMisjonen med mål om å inspirere folk flest til et grønnere kosthold.

Vegetarianer de siste 17 årene, veganer siden 2009.

Følg denne oppskriften, og du får en smidig burgerfarse som det er veldig lett å forme burgere av, og som holder formen perfekt under steking.

Foruten brokkoli består disse burgerne av ris og havregryn. Jeg har brukt basmati naturris som gir litt ekstra tyggemotstad og god smak. Bruk gjerne vanlig hvit ris om du ikke får tak i naturris, da blir burgerne litt mykere i konsistens, men like gode! Har du ris-rester fra dagen før, kan du bruke dem.

Server brokkoliburgere med valgfritt tilbehør eller som tradisjonell burger med brød og stæsj. Om det blir noen igjen, holder de seg fint i kjøleskap et par dager.

Brokkoliburgere er også perfekte i lunchboksen! Spis dem kalde på en tykk skive grovbrød med smør. Det er så godt det!

Følg Sjuve på Facebook eller Twitter så får du svar på alt de lurer på om mat!

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Pannekaker med ny topp

Slik baker du laks i ovnen

Slik lager du perfekte muffins

Oreokake blir godt på denne måten

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Brokkoliburger

En vegetarburger? Slik lager du det...

30 min

1 dl basmatiris (tørr, eller 2 desiliter kokt ris)

1 stk brokkoli

1 ss grønnsaksbuljong

olje

1 dl havregryn, lettkokte

Fremgangsmåte

Oppskriften gir 5 store burgere.

1. Kok risen i lettsaltet vann etter anvisning på pakka. Basmati naturris trenger 20-30 min koketid. Sil av eventuelt overflødig vann og sett til side.

2. Del brokkolien i biter og kok den såvidt mør (3-4 min). Skyll raskt i kaldt vann og sil av.

3. Ha brokkolibitene i en stor bolle. Finn fram stavmikseren og mos mesteparten. La det være igjen noen små biter, det skaper litt mer action i burgerne.

4. Bland inn risen og resten av ingrediensene. Arbeid deigen med en sleiv til du har en fin og smooth lysegrønn farse. La hvile i 15 min.

5. Form 5 store runde burgere og stek dem gylne på begge sider.

 

 

Oppskriften er hentet fra: Veganmisjonen | Kokk: Innbygg Se flere Skriv ut
Høyde (px): Bredde (px):

Christopher Sjuveredaktør mat

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!

OPPSKRIFT PÅ OPP NED-KAKE MED KAKAO OG HASSELNØTTER

Glutenfri opp ned-kake

Bakelyst: En av hemmelighetene er å legge hasselnøttene på bunnen sammen med masse smør og sukker og snu kaken rundt når den er ferdig. Overraskelsen med grovt hakket sjokolade i midten gjør at denne kaken er meget populær!