Bitte små snacks gjør livet bedre å leve. Det kan være noen lekre kirsebær, en superdigg mandelsnack med appelsinsmak eller potato-skins...

Og jeg har lyst til å dele en snack-oppskrift i samme gata. En snack som er en sånn kikke-inn-i-kjøleskapet-og-se-hva-vi-finner-snack.

Og jommen kan man ikke lage gull av gråstein!

Enkelt og godt

Jeg så følgende: En bit med chèvre (geitost), syltetøy, en tomat (nei, ikke i kjøleskapet), et fedd hvitløk, en brødskive og paprikapulver.

Ja, det er kanskje ikke opplagt at dette er gull. Ikke riktig ennå. Men så gjorde jeg noen grep.

Jeg vendte osten i pisket eggeplomme, dyppet den i griljermel og paprikapulver, stekte den lynraskt, stakk ut brødskiva med en glass, stekte den og gnei den med hvitløk (slik), la på ei tomatskive, osten og toppet med litt aprikossyltetøy.

Så enkelt - og så vidunderlig digg.

Oppskriften finner du nedenfor.

Følg Sjuve på Twitter, så får du svar på alt de lurer på om mat

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

De deiligste eplekakene

Pannekaker med ny topp

En ukemeny for deg som liker god mat

Slik lager du perfekte muffins

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Erik Hannemann

Snacks med chevre

En herlig liten snack med chevre og tomat du kan kose deg med.

Ingredienser:

4 skiver chèvre, omtrent 2-3 cm tykke

1 ss paprikapulver

1 dl brødrasp

4 skiver tomat

4 skiver brød eller loff

olje/smør til steking

1 fedd hvitløk

1 ss aprikosmarmelade eller annet syltetøy

1 stk eggeplomme

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!