Godt uthvilt etter ferie? Trist over at den er ferdig? Uansett: Alle trenger en kulinarisk opptur!

Jeg har laget en ny ukemeny som garanterer en ikke-kjedelig rekke med middager denne uken.

Mandag

Vi begynner litt sakte og forsiktig med en enkel pastarett. Det er viktig at du koker pastaen perfekt, men det er heller ikke så vanskelig. De andre ingrediensene vi trenger er dill, erter og en liten løk.

Tirsdag

Pølser er en vinner blandt store og små. En pølsemiddag kommer som regel uten så mye grønnsaker, som gjør det litt tung - og kanskje litt kjedelig? Derfor har jeg laget en kul pølsegryte med masse, deilige friske grønnsaker.

Onsdag

Denne dagen er vi klar for en klassiker i Klikk-sammenheng, nemlig verdens beste kjøttboller. Her bruker vi et eldgammelt, nesten glemt, triks for å lage de mest safige kjøttbollene du kan tenke deg.

Torsdag

Torsk i fløtesaus en slags on-pot-wonder (se video her) hvor alt havner i samme, ikke gryte, men dyp stekepanne.

Fredag

Maten på fredagen er skreddersydd for TV-titting, selv om fjernsyn slett ikke er nødvendig for å spise quesadilla. (Her finner du mer meksikansk mat).

Lørdag

Lørdag er det duket for et herremåltid med indiske smaker. Det er ikke sterkt, bare veldig mye smak for pengene! Tikka masala som du enkelt blander og putter i ovnen er en sikker vinner.

Søndag

Vi skal hjem igjen. Lammefrikasseen, en god, gammel søndagsklassiker, avslutter denne ukens kulinariske løp.

Se oppskriftene under.

(Over 13.000 følger nå Sjuve på Facebook!)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Slik lager du deilige smoothies

En ukemeny for deg som liker god mat

Slik lager du perfekte muffins

10 oppskrifter med kjøttdeig

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!



Erik Hannemann

Laks og pasta

Så enkelt og så godt blir pasta med laks på denne måten.

Til 2 porsjoner:

400 g laksefilet

100 g erter

dill, frisk

1 stk sjalottløk

sitron skall (bare det gule)

olivenolje

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Pølsegryte med urter

Pølser er så mye mer enn det vi legger i lompe og spruter ketsjup på.

Ingredienser:

750 g pølse

1 stk gulrot

1 stk purre

1 stilk selleri

1 stk løk

2 fedd hvitløk

1 dl hvitvin

2 ss smør

3 ss urter

Høyde (px): Bredde (px):
Christopher Sjuve

Kjøttboller (i verdensklasse)

Med denne oppskriften får du saftige, saftige kjøttboller.

Ingredienser:

0,5 kg kjøttdeig

3 skiver brød, skorpen fjernet

2 stk egg

2 fedd hvitløk

3 ss parmesan, nyrevet

2 ss persille

3 ss pinjekjerner

3 ss rosiner

salt og pepper

olje/smør til steking

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Torsk med potet og fløtesaus

Denne retten er en "one pot wonder" - alt i ei gryte. Retten gir deg saus, fisk og grønnsaker i ett!

Til 2 porsjoner:

2 stk torskefilet

4 stk poteter

1 stk fennikel

1 stk gulrot

1,5 dl kremfløte

1 ss rødt pepper

0,5 stk rødløk

2 ss smør til steking

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Quesadilla med kylling

Du vil bli forbløffet over hvor godt dette er. Det må prøves! Quesadillas lages med tortillas som stekes i panna.

Ingredienser:

200 g kyllingkjøttdeig

1 stk løk

2 ts tacokrydder

100 g smøreost

1 ts korianderfrø

2 stk vårløk

1 stk rød chili

100 g revet hvitost

4 stk tortilla (lefse som kjøpes ferdig)

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Chicken tikka masala

Her er en enkel oppskrift på klassikeren kylling tikka masala.

Til 4 porsjoner:

1 stk hel kylling, eller bryst/lår i biter

2 dl yoghurt, helst tykk matyoghurt

2 ss garam masala

3 ss olje

3 fedd hvitløk

1 bokser tomat

1 dl kokosmelk

2 stk løk

koriander

salt og nykvernet pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Lammefrikasse

Med en god frikassé på bordet er det vanskelig å stoppe og spise.

Ingredienser:

1 kg lam mekjøtt (gjerne fårikålkjøtt)

vann

3 ss smør

3 ss hvetemel

3 dl kremfløte

6 stk poteter

2 stk gulrøtter

1 stk løk

1 stk persillerot

1 stilk selleristang

1 stk purre (bare det hvite)

1 bit sitron

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om: