Matbloggere

I sommer lar vi landets flinke matbloggere få boltre seg på Klikk.no. I tur og orden vil de få lov til å presentere seg selv og den gode maten de lager.

I sommer skal vi følge bloggeren Anne Brith som har fått sommerjobb som baker. Det er mye å lære av proffene - og vi får lov til å være med. Gjennom en rekke blogginnlegg får vi et morsomt innblikk i bakernes verden - og en masse gode oppskrifter på kjøpet.

Vi skal lage Jakob!

Jakob er en stor vaniljemuffin fylt med rosiner. Den selges i en bølget sølvform. Det første jeg spurte da jeg så den var om de ikke laget den med glasur? Jeg tenkte: Jeg ville aldri la meg friste til å kjøpe den der. Så utrolig kjedelig!

Per Christian fortalte at selv om den kanskje så enkel ut så ville jeg bli overrasket over smaken og han oppfordret meg til å "stjele" med meg en Jakob hjem for å smake på den.

Det er godt voksne som kjøper disse og kanskje det er grunnen til at de er så ujålete.

Jeg ble overrasket og likte smaken av denne tradisjonelle formkaken. Jo mer jeg tenkte på smaken, jo flere ideer poppet opp i hodet mitt. Hva om denne kan selges til andre enn godt voksne? Hva skal til for at barn skal like den og hva skal til for at jeg og jevnaldrende skal fristes til å kjøpe en slik?

Jeg fikk noen med meg hjem og ga meg selv hjemmelekse å komme opp med en god ide.

Resultatet ble prinsesser og riddere.

For å lage slike trenger du

  • Jakob eller store muffins med sølvformer
  • Print av prinsesse og riddere
  • Sprøytepose og glasur
  • Pynt til prinsessen

Oppskriften er en helt vanlig vaniljemuffin fylt med rosiner.

OPPSKRIFTER PÅ JAKOB: Muffins med pyntevri.=

OPPSKRIFTER PÅ JAKOB: Muffins med pyntevri. © Foto: Elsa Gabo

Snu en Jakob og ta bort formen.

Slik ser de ut med pynt! © Foto: Elsa Gabo

Print ut prinsesseformene og klipp disse ut. Stikk formen av prinsessen nedi bunnen og sprøyt bånd rundt kjolen. Sett kakestrøssel eller annen pynt i skøyten på båndene. Legg litt glasur nede på kanten og dryss på kakestrø i ønsket farge.

Riddere lages ved å klippe ut riddere, beholde sølvformen på og så stikke ridderne nedi muffinsen.

Dagbok:

Tradisjon og fokus på kvalitet henger som et tungt teppe i Gyldenløvesgate 8. Samson legger stor vekt på naturlige råvarer og minimalt med tilsetningsstoffer - og blir dermed min rake motsetning. Jeg er jo en person som er opptatt av nye trender, glitter og glamour.

Jeg bruker ukritisk stabilisatorer kjøpt fra USA og blander i farger uten å lese å nøye på innholdsfortegnelsene. Jeg topper ofte bakverk med glitterspray mens konditorene fra Samson i mine øyne ofte velger kjedelige løsninger. Men hva er viktigst? Smak eller utseende? Svaret vet vi vel allerede alle sammen!

Jeg lurer også på hva Per Christian vil si når han ser mine prinsesser og riddere? Kommer han til å le av meg eller deler han min entusiasme?

Ha en strålende dag videre!

Happy Baking.

Her kan du se bloggen til Anne Brith!

(Over 13.000 følger nå Sjuve på Facebook!)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Slik lager du deilige smoothies

En ukemeny for deg som liker god mat

Slik lager du perfekte muffins

10 oppskrifter med kjøttdeig

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!