Annonse

Rabarbrasyltetøy er en opplagt vinner. Det er mange måter å lage rabarbrasyltetøy på og nedenfor finner du oppskriften på en herlig og klassisk variant med kanel. (Du finner seks gode oppskrifter med rabarbra her).

Det beste med å lage rabarbrasyltetøy er den gode følelsen av å laget noe selv. Ørlite grann nærmere naturen. Baby-steps.

Et glass med rabarbrasyltetøy er også en fin gave å gi bort (fordi det er en fin gave å få - sånn funker det).

God på syre

Rabarbraen har en kvalitet som er sjelden her i nord. Mens sydligere strøk kan smykke maten sin med sitroner, lime, grapefrukt og andre sitrusfrukter.

René Redziepi som er sjefen på stjernerestauranten Noma (som jeg har besøkt, se bildene) i København fortalte meg at en av utfordringene med nordiske råvarer er å finne syrlighet. De fleste kokker med ambisjoner er opplært på sydeuropeiske kjøkken. Og her er det sjelden en fisk kommer gjennom kjøkkenet uten å komme nærkontakt med en sitron.

Så, hva med å gi rabarbraen en sjanse som sitron? I alle fall i de månedene vi har den. (Om noen våger seg, meld fra om resultatet på Facebook-siden!). Jeg lover å teste det i nærmeste framtid.

Oppskrift på rabarbrasyltetøy

I mellomtiden har jeg laget et klassisk, godt rabarbrasyltetøy. Jeg liker at det fortsatt har litt syrlig sting i seg, men her må man nesten smake seg fram til det man liker best selv. Mange oppskrifter bruker like mye sukker som rabarbra. Det kan bli litt søtt, (men jeg liker det også noen ganger...).

Det vanligste å smaksette rabarbrasyltetøy på er kanel. Det er ikke uvanlig å bruke ingefær i syltetøyet heller. Noen bruker vanilje.

Å bruke en kurv med jordbær gir flott farge og god smak. Og her kan man begynne å drømme seg fram til andre frukter å blande med, for eksempel:

  • appelsiner
  • kiwi
  • bringebær
  • blåbær

Du har sikker enda flere forslag! Oppskriften på klassisk rabarbrasyltetøy finner du nedenfor.

(Over 24.000 følger nå Sjuve på Facebook!)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Slik lager du deilige smoothies

En ukemeny for deg som liker god mat

Slik lager du perfekte muffins

10 oppskrifter med kjøttdeig

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!



Erik Hannemann

Rabarbrasyltetøy

Her er oppskriften på klassisk rabarbrasyltetøy. Med kanel og sukker.

60 min

1 kg rabarbra

300 g sukker

2 stk småkanelstenger

1 dl vann

Fremgangsmåte

Skjær av de tørre tuppene på rabarbraen. Skrell det ytterste skinnet med en potetskreller. Del opp i stengene i små biter.

Ha vann, sukker og kanel i en kjele. Kok opp og ha i rabarbraen.

La det koke 45-60 minutter. Dersom du vil ha tykkere konsistens kan du la det koke litt lenger (uten lokk).

Du kan eventuelt tilsette certo eller annen konserveringsmiddel, så holder syltetøyet lenger.

Oppskirften er hentet fra: Klikk.no | Kokk: Innbygg Se flere Skriv ut
Høyde (px): Bredde (px):