OPPSKRIFT PÅ RABARBRASYLTETØY: Rabarbrasyltetøy er supert å ha utover sommeren.=

OPPSKRIFT PÅ RABARBRASYLTETØY: Rabarbrasyltetøy er supert å ha utover sommeren. © Foto: Erik Hannemann

Oppskrift på rabarbrasyltetøy

Slik lager du rabarbrasyltetøy

Oppskriften på rabarbrasyltetøy finner du her.

Rabarbrasyltetøy er en opplagt vinner. Det er mange måter å lage rabarbrasyltetøy på og nedenfor finner du oppskriften på en herlig og klassisk variant med kanel. (Du finner seks gode oppskrifter med rabarbra her).

Det beste med å lage rabarbrasyltetøy er den gode følelsen av å laget noe selv. Ørlite grann nærmere naturen. Baby-steps.

Et glass med rabarbrasyltetøy er også en fin gave å gi bort (fordi det er en fin gave å få - sånn funker det).

God på syre

Rabarbraen har en kvalitet som er sjelden her i nord. Mens sydligere strøk kan smykke maten sin med sitroner, lime, grapefrukt og andre sitrusfrukter.

René Redziepi som er sjefen på stjernerestauranten Noma (som jeg har besøkt, se bildene) i København fortalte meg at en av utfordringene med nordiske råvarer er å finne syrlighet. De fleste kokker med ambisjoner er opplært på sydeuropeiske kjøkken. Og her er det sjelden en fisk kommer gjennom kjøkkenet uten å komme nærkontakt med en sitron.

Så, hva med å gi rabarbraen en sjanse som sitron? I alle fall i de månedene vi har den. (Om noen våger seg, meld fra om resultatet på Facebook-siden!). Jeg lover å teste det i nærmeste framtid.

Oppskrift på rabarbrasyltetøy

I mellomtiden har jeg laget et klassisk, godt rabarbrasyltetøy. Jeg liker at det fortsatt har litt syrlig sting i seg, men her må man nesten smake seg fram til det man liker best selv. Mange oppskrifter bruker like mye sukker som rabarbra. Det kan bli litt søtt, (men jeg liker det også noen ganger...).

Det vanligste å smaksette rabarbrasyltetøy på er kanel. Det er ikke uvanlig å bruke ingefær i syltetøyet heller. Noen bruker vanilje.

Å bruke en kurv med jordbær gir flott farge og god smak. Og her kan man begynne å drømme seg fram til andre frukter å blande med, for eksempel:

  • appelsiner
  • kiwi
  • bringebær
  • blåbær

Du har sikker enda flere forslag! Oppskriften på klassisk rabarbrasyltetøy finner du nedenfor.

(Over 24.000 følger nå Sjuve på Facebook!)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Slik lager du deilige smoothies

En ukemeny for deg som liker god mat

Slik lager du perfekte muffins

10 oppskrifter med kjøttdeig

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

henter innhold

Kommentarer:

Bilde ansvarlig
Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Finn oppskrifter

Lag din egen oppskrift

På forsiden av Spise

FORRETT MED AVOCADO: Her kommer en forrett med avocado og røkelaks. Se videoen så ser du hvor enkelt det er å lage den!=

Forretten som er like god som den er enkel

Den enkle forretten tar 30 sekunder.

Å SKRELLE EN AVOCADO: Det skal være lett å skrelle en avocado. Se her på dette trikset bare!=

Sjekk hvordan avocado bør skrelles

Hæ? Du skreller den vel ikke på gamlemåten?

Mest leste saker på klikk.no

artikkel bilde

Du aner ikke alt denne kan gjøre

Du trodde vel ikke denne bare var til å vaske håret med?

artikkel bilde

Hvorfor er det vanskelig å servere Cola light i luften?

QUIZ: Dette visste du garantert ikke om fly.

artikkel bilde

Testen kan vise grad av depresjon

Får du over tjue poeng, bør du søke hjelp.

henter innhold

Tjenester fra klikk.no

Fagansvarlig mat:

  • Leder digitale medier:

    Tore A. Godager

  • Redaktør (konst.):

    Andreas H. Carlsen

  • Ansvarlig redaktør / direktør:

    Kjetil Opaas

  • Kontakt oss:

    Klikk her

Mest leste på Spise

Sjekk hvordan avocado bør skrelles

Hæ? Du skreller den vel ikke på gamlemåten?

Vinneren smaker godt, rent og ekte - taperen smaker metall

Vi har testet fire hønsebuljonger og fem typer kyllingfond.

Her avgjør du om middagen blir god eller dårlig

Vi har testet fond og buljong.