KYLLING: Ryggen delt i to...

KYLLING: Ryggen delt i to... © Foto: Håvard Egge

KYLLING: ...og brettet ut.

KYLLING: ...og brettet ut. © Foto: Håvard Egge

Det er i kyllingskinnet smaken sitter. Derfor er det et poeng med mest mulig sprøtt skinn når kyllingen skal på bordet

Det ligger mye smak i beina og, så kok gjerne en god kyllingkraft.

Klipp opp kyllingen

Helsteker du kyllingen på vanlig vis (med surrede lår eller ei) vil nesten bare brystene få sprøtt skinn. En synd og skam ettersom det er så enkelt å få hele kyllingen sprø.

Sett kyllingen på høykant og sag langs ryggraden med en skarp brødkniv eller lignende. Så er det bare å brette fuglen ut på et stekebrett. Liggende flat kan absolutt alt kyllingskinnet bli sprøtt og smakfullt.

Ølbokstrikset er en annen måte å få masse sprøtt skinn på.

Sprøstekt kylling

Kyllingen tilsetter jeg salt og pepper. Skal jeg få skinnet sprøest mulig lar jeg det bli med det. Alle ingredienser som skaper damp inne i ovnen vil gjøre det vanskeligere å få kyllingskinnet skikkelig sprøtt.

Oppskriften min krever naturligvis justeringer om kyllingen veier mer eller mindre. Tid, temperatur og posisjon i ovnen er med andre ord veiledende. Jeg ville nok heller stekt fuglen på 215 grader om den veide 3 kilo mens 250 grader passer bedre til en kylling på 1 kilo.

Uansett anbefaler jeg alle å bruke et steketermometer plassert i den tykkeste delen av låret. Når den er 79 grader er den gjennomstekt (husk at temperaturen i fuglen vil fortsette å øke noen grader mens den hviler, så ta ut fuglen litt for tidlig).

Enkelt og behagelig

Kyllingen spiser jeg oftest enkelt servert med en raus porsjon dijonsennep, kokte gulrøtter og aspargesbønner.

Blir det rester lager du deg en fiks kyllingsalat (video).

Les også:

Her finner du de beste tapasene

Slik blir kyllingen skikkelig saftig

Ti middager på ti minutter

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Colourbox (illustrasjonsfoto)

Flatstekt kylling

Slik får du kyllingskinnet helsprøtt!

Til 4 porsjoner:

1 stk kylling på omkring 2 kilo

1 ts salt

pepper, sort og nykvernet

1 ss flak salt, eller etter smak

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!