Mens noen drar på ferie til Italia må andre, altså jeg, passe hund, hus og hage.

En god avtale

Jeg var ikke vond å be, og angrer ikke på avtalen vi gjorde:

"Mat: Hunden en gang om dagen. Kaninen en gang om dagen. Fiskene to til tre ganger daglig (ikke så nøye). Dere fire ganger daglig. Spis hva dere vil fra hagen eller det dere finner i fryseren".

Så i det siste har jeg gått rundt i hagen, plukket rips som jeg har spist med vaniljesaus, bringebærne har blitt til førsteklasses coulis og toppet denne bærterten, og jeg har prøvd meg på å få til en god skvalderkål-pesto. Den originale pestoen med basilikum er fortsatt best og lages slik.

Grønnsaker fra hagen

Mannen i huset er dreven på jakt og fiske. Han liker å være så selvforsynt på mat som det lar seg gjøre, som betyr at fryseren alltid er full av førsteklasses råvarer.

Her om dagen rotet jeg rundt i fryseren, og der blant viltkjøtt, sopp og bær, fant jeg noen flotte laksesider fisket tidligere i sommer. Så jeg bestemte meg for å ta ham på ordet og samme kveld laget jeg meg denne laksecarpaccioen til kveldskos.

Jeg satt fortsatt igjen med mer enn halve laksesiden, så påfølgende dag var det naturligvis duket for laks til middag.

Hadde det ikke vært for den varme årstiden kunne denne blomkålpureen med wasabi vært et selvskrevent følge, men for tiden hadde jeg jo tilgang på en mengde prima sommergrønnsaker. Så ferske som du får dem.

I hagen fant jeg kruspersille og et gjerde med sukkererter klare til å fråtses i. Drivhuset var proppfullt av smaksrike tomater og i brødskuffen hadde jeg et gammelt landbrød som begynte å bli tørt, altså utmerket å lage krutonger av.

De tankene jeg sendte ned til Italia en drøy halvtime senere var definitivt av den gode sorten.

Les også:

Slik blir brokkoli godt

Slik lager du perfekte brownies

Supereplekaka lager du slik

Stor test av potetgull

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Colourbox (illustrasjonsfoto)

Laks med tomat og sukkererter

Enkel og rask supermat.

Til 2 porsjoner:

2 stk filet av laks á 150 gram

godt med salt

pepper

2 stk tomater

10 stk sukkererter

kruspersille

2 skiver landbrød eller loff

2 ss smør

Vinaigrette:

1 ts mild honning av for eksempel akasie

1 ts hvitvinseddik

2 ss olivenolje, extra virgin

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!