- At det skulle ende sånn da, sa kompisen min og følte med kyllingen som var trædd ned på en ølboksen mens den ble grillet.

Les også: Test av hveteøl

Han er ikke vegetarianer eller utpreget følsom overfor verken flora eller fauna, men dette synes han åpenbart var nedverdigende.

Hvorfor en ølboks?

Så hvorfor en ølboks opp i høna?

Fordi ølet varmes opp og damper kjøttet innenfra. Det bidrar til at kyllingen blir litt raskere ferdig. Fordelen er at du bruker litt mindre tid og da minker sjansen for at du steker kyllingen tørr.

Les også: Polets ti beste rødviner

Kul og enkel oppskrift

Og så gjelder det å pensle.

Du gjør som følger: Kjør olje, en hel chili, hvitløkfedd, salt og pepper glatt med en stavmikser. Pensle kyllingen med jevne mellomrom. Ha på lokket på grillen mellom hver gang.

Les også: Tre kule helgemåltider

Slik får kyllingen får, bokstavelig talt, den best tenkelige post mortem-oppreisningen en død kylling kan få. Tenk bare på hvordan kyllingen blir hyllet av middagsspiserne.

Jeg på min side kan ikke se hvordan noen vil ha glede av mitt legeme, for eksempel.

Her er oppskriften!

Erik Hannemann

Kylling på ølboks

Med denne teknikken blir kyllingen mer saftig og fortere ferdig.

Ingredienser:

1 stk kylling

1 stk øl boks, helst 0,5 liter

1 dl olje

1 stk chili

2 fedd hvitløk

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!