- Det eneste kyllingvinger kan brukes til er kyllingsuppe og kyllingkraft.

Dette var gjengs oppfatning inntil 1960-tallet da noen sultne sjeler i Buffalo, New York, begynte å drukne dem i chilisaus. For å bryte med den sterke smaken kom det raskt blåskimmelostdressing og noen selleristenger på bordet.

Siden har ingen sett seg tilbake.

Noe å gnage på

Stadig flere oppdager gleden ved å smatte i seg buffalo wings og andre varianter av stekt, fritert eller grillede kyllingvinger.

Mine kyllingvinger er, i likhet med Sjuves spareribs, perfekt når du trenger noe å gnage på.

Felles for begge er at de krever minimalt med arbeidsinnsats å tilberede, og er som skapt for å bli stappet med god smak.

Om det er viktig for deg at snacksen er sunn, så kan du prøve denne friske mandel og rosin-varianten.

Slik lager du dem saftig

Når jeg lager kyllingvinger pleier jeg å klinke til med skikkelig guffe på stekeovn første halvdel, for så å blande kyllinvingene med en marinade med masse smaker, og steke vingene ferdig på 200 grader.

Trikset med å guffe på i begynnelsen har jeg lærte av Odd Ivar Solvold, som i sin bok Solvolds smak forklarer at vingene på denne måten får den gode røyksmaken.

I min marinade har jeg honning, epleeddik, soyasaus, dijonsennep og worchestershiresaus (oppskriften står under). Om du vil prøve deg på Solvolds variant så prøv med like deler ketchup, hot chilisaus, søt soyasaus, samt noen skvis limesaft.

Tilbehør

Noen dråper tabascosaus eller en skål med hotsauce av noe slag å dyppe vingene i skader ikke om du vil ha mer styrke.

Kyllingvingene er så absolutt gode alene, men jeg liker best å spise dem med blåskimmelostdressing eller coleslaw (Bent Stiansen sin er helt rå).

Om du gidder så pluss gjerne på med noen selleristenger og en god loff eller focaccia.

Les også:

Slik blir kyllingen skikkelig saftig

Er dette Norges beste viltgryte?

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Colourbox (illustrasjonsfoto)

Kyllingvinger

Slik blir de saftig!

Ingredienser:

800 g kyllingvinger

olje, nøytral

salt og pepper

marinade

100 g honning, mild

2 ss worchestershiresaus

2 ss soyasaus

1 ss dijonsennep

2 ss eple eller rødvins eddik

5 dæsj tabasco

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!