Oppskrift på salat til grillmaten

Tilbehør til grillmaten

Hemmeligheten til vellykket grillmat.

OPPSKRIFT PÅ SALAT: Siste sjansen for norsk asparges?
OPPSKRIFT PÅ SALAT: Siste sjansen for norsk asparges? Foto: Foto: Erik Hannemann
Sist oppdatert

Det er grillbehøret som bestemmer om grillmaten blir god. Tenk bare på hva en sommerkotelett er uten en super potetsalat, grillet kjøtt uten BBQ-saus og pølse uten ketchup (hjemmelaget ketchup...)? Det blir hjelpeløst.

Det er som regel ikke rare greiene som kreves av deg. Denne grillsalaten lager du på grillen. (Om du vil ha poteter med koker du dem på forhånd.)

Du legger simpelthen alle grønnsakene på grillen - gjerne mens du griller kjøtt, kylling eller fisk. Så tar du dem av etter hvert som de blir ferdige og legger i en bolle.

Når alle grønnsakene er grillet lager du en klassisk dressing: olje, sitron, sennep og hvitløk. Vend grønnsakene i den dressingen - og servér med litt nyrevet parmesan.

Har du tips til annet, enkelt tilbehør? Bruk gjerne Facebook-siden - det er der alle tipsene plukkes opp...

(Over 12.000 følger nå Sjuve på Facebook!)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Slik lager du deilige smoothies

En ukemeny for deg som liker god mat

Slik lager du perfekte muffins

10 oppskrifter med kjøttdeig

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!



Erik Hannemann

Aspargessalat

Det er ikke vanskelig. Bare veldig moro å lage tilbehør til grillen.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

10 stk Asparges

3 stk Poteter

2 stk Paprika

1 stk Fennikel

Olje

Salt og pepper

50 g Parmesan

Basilikum

1 dl Olje

2 stk Sitronbåter

1 ss Sennep

1 fedd Hvitløk

Denne saken ble første gang publisert 18/06 2011, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også