Dette har skjedd: I går la jeg ut en kort melding på Facebook-siden vår. Jeg spurte om det var noen ønsker spesielle ønsker om kakeoppskrifter. Noen øyeblikk senere kom det en tsunami av ønsker og kommentarer inn. Fantastisk!

Jeg har forsøkt å imøtekomme alle ønskene. Nå skal det sies at noen av ønskene var litt på siden, så det får jeg heller lage egne saker om.

Utgangspunktet mitt var å samle mine yndlingskaker på ett sted. Det har jeg gjort, og så er det altså kommet en bråta andre kaker (som jeg også liker).

Blandt mine absolutte favoritter finner vi den legendariske sjokoladekaken til Julia Child. Det skal mye til før jeg lager en annen sjokoladekake. (Her får du forresten tips om hvordan du smelter sjokolade.)

På en solid andreplass finner vi snickerskaka. Denne oppskriften tilhører den flinke kokken Tom Victor Gausdal. Jeg har ikke møtt noen som ikke ble slått av hvor morsomt og enkelt det er å lage den.

Å rangere flere kaker er vanskelig, men de uten tvil kommer brownies, gulrotkake og tiramisu høyt på listen.

Som vanlig er ostekakene populære. Vi har samlet de beste tipsene om hvordan de blir best her.

Her finner dere en mengde andre gode kaker også, inkludert "verdens beste" (som har egen fanside), glutenfri kake og den som gjerne omtales som den perfekte eplekake: tarte tatin.

Få med deg alt! Følg Sjuve på Facebook (8900 mennesker tar ikke feil...)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Slik lager du perfekt lammelår

En oppskrift på glutenfri kake for alle

Her er det beste ostekake-knepene

10 oppskrifter med kjøttdeig

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!



Christopher Sjuve

Sjokoladekake med mandler (Julia Childs favorittkake)

Dette er en Julia Childs berømte sjokoladekake. Den skal være litt myk i midten og er et lite eventyr.

Ingredienser:

Kake

2 ss rom, kaffe eller konjakk

120 g sjokolade

100 g smør

100 g sukker

3 stk eggeplomme

3 stk eggehvite

1 ss sukker

1 klype salt

50 g maltemandler(du kan male dem med en stavmikser eller kjøkkenmaskin)

2 dråpe mandelekstrakt (kan droppes)

50 g mel

Glasur

100 g sjokolade, bruk vanlig kokesjokolade. Pass på å justere med sukker om du bruker mørke typer med lite sukker.

5 ss smør

2 ss mørkrom(kaffe eller konjakk)

mandelflak(mandelskiver) til pynt

Høyde (px): Bredde (px):
Christopher Sjuve

Snickerskake

Dette er den supre snickerskaka til Tom Victor Gausdal.

Ingredienser:

Bunnen

6 stk eggehvite

5 dl sukker

1 pk Ritz kjeks

250 g peanøtter (vanlige, salte peanøtter)

2 ts vaniljesukker

2 ts bakepulver

Sjokoladeglassur

6 stk eggeplomme

1 dl kremfløte

100 g smør

100 g sukker

100 g sjokolade, helst kokesjokolade

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Gulrotkake

Gulrotkake har sjelden vært bedre enn den blir med denne oppskriften.

Ingredienser:

4 stk egg

3 dl sukker

3 dl hvetemel, siktet

skallet fra en halvappelsin(bare det gule! Ikke det hvite)

2 ts bakepulver

1 ss kanel

1 ts salt

1 ts vaniljesukker(eller frøene fra en vaniljestang)

5 ss oljeeller smeltet smør

5 dl revet gulrot

Glasur

250 g smøreost(f. eks Snøfrisk eller Philadelphia)

1 ts vaniljesukker

3 ss smør, smeltet

300 g melis

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Tiramisu

Denne myke italienske dessertkaken har mange beundrere, forståelig nok. Den er nydelig!

Til 4 porsjoner:

1 kopp kaffe, sterk

0,5 dl marsala

2 ss cognac, eller brandy

1 pk savoiardikjeks (ladyfingers kalles de også)

3 stk egg

2 dl sukker

200 g mascarpone(kremost)

2 dl kremfløte

40 g sjokolade

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Brownies

Brownies er og blir en fantastisk kake. Denne oppskriften er på en klassisk brownie med sjokoladebiter og litt kaffe.

Ingredienser:

300 g kokesjokolade, lys

100 g smør

3 dl sukker

4 stk egg

1 kopp espressokaffe

2 dl hvetemel

melis

Høyde (px): Bredde (px):
Alf Børjesson

Sarah Bernhard

Dette er de klassiske, uimotståelige kakene som alle elsker...

Til 1 porsjon:

500 g kransekakemasse

Trøffelkrem:

330 ml kremfløte

150 g kokesjokolade, lys

Sjokoladeglasur:

100 g sjokolade

4 ss delfiafett

Hjemmelaget bunn (eventuelt)

250 g sukker

250 g mandel

4 stk eggehvite

2 ts hvetemel

Høyde (px): Bredde (px):
Synøve Dreyer

Trøffel- og vaniljekremkake

Sjokoladebunn med trøffelkrem og hjemmelaget vaniljekrem innerst i kjernen. Denne kaken er helt eksepsjonelt god!

Ingredienser:

Sjokoladebunn

2 stk egg

0,5 dl sukker

0,75 dl hvetemel

2 ss maisenna

2 ss kakao

2 ss smør

Trøffelkrem

6 dl kremfløte

400 g kokesjokolade, lys

Vaniljekrem

3 pl gelatin

1 stk vaniljestang

4 dl melk

4 stk eggeplomme

0,5 dl sukker

1 ss maisenna

0,5 dl vanntil å smelte gelatinen i

Sjokoladeglasur

200 g kokesjokolade, lys

80 g smør

Pynt

appelsin- oglimeskiver

revet skall av 1 stk lime blandet med 2 sssukker

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Tarte tatin

Det er ikke uten grunn at denne eplekaka er verdensberømt. Det finnes bare en eplekake er som helt konge. Du har funnet den.

Ingredienser:

Bunnen

125 g smør

100 g sukker

1 stk egg

150 g hvetemel

1 ts salt

Fyllet

3 stk eple

2 stk pære

100 g smør

2,5 dl sukker

Høyde (px): Bredde (px):
Christopher Sjuve

Oreokake

Av kjeks har du kommet, til kake skal du bli.

Ingredienser:

150 g mel

150 g sukker

75 g kakao

2 ts bakepulver

1 ts salt

2 stk egg

2,5 dl melk

3 ss olje, helst nøytral solsikke/druekjerneolje

2 ts vaniljesukker

2 pk Oreo-kjeks

Sjokoladetrekk

150 g smør

1 dl kakao

4 ss melis

1 dl melk

Fyll

2 dl kremfløte

3 ss melis

Hakket oreokjeks(resten av kjeksen)

Høyde (px): Bredde (px):
Aina Hole

Mokkakake

Denne kaken er et syn for øyet og en herlig smaksopplevelse med romkrem og mokkakrem.

Ingredienser:

Sukkerbrød

5 stk egg

120 g sukker

100 g hvetemel

3 ss potetmel

1 ts bakepulver

Romkrem

3 dl helmelk

90 g sukker

1 stk vaniljestang

1 dl kremfløte

3 stk eggeplomme

3 ss maisenna

5 dråpe romessens (smak til)

Mokkakrem

4 ts pulverkaffe

3 ts kokendevann

6 dl kremfløte

6 ss sukker

2 ts vaniljesukker

100 g mørksjokolade70 %

Toppkrem

1 dl kremfløte

2 ss sukker

1 ts vaniljesukker

2 ts kakaopulver

Pynt

jordbær

Høyde (px): Bredde (px):
Astrid Hals

Sitron- og valmuekake

Her er oppskriften på den perfekte kaken til ettermiddagsteeen eller kaffen. Ekte vanilje, sitron og valmuefrø gjør denne kaken både spesiell og god.

Ingredienser:

240 g smør, usaltet

360 g sukker

4 stk sitron

75 g valmuefrø

2 stk vaniljestang

540 g hvetemel, siktet

3 ts bakepulver

1,5 dl melk

8 stk eggehvite

Sitronglasur

2 ss sitronsaft

400 g melis

1 ss sitronskall, revet

Høyde (px): Bredde (px):
Alf Børjesson

Ostekake med søt rømmekrem

Dette er en ostekake med tre lag: klassisk kjeksbunn med litt kanel, ostefyll med sitron, toppet med et tynt lag av rømmekrem.

Ingredienser:

Bunn

12 stk havrekjeks

100 g smør

0,5 ts kanel

Ostefyll

500 g kremost naturell

1 dl seterrømme

1 stk sitron, saft og revet skall

150 g sukker

1 ts vaniljesukker

4 stk egg

Søt rømmekrem

2 dl seterrømme

2 ss melis

Høyde (px): Bredde (px):
Mari Svenningsen

Suksessterte

Denne kaken er manges favoritt og finnes på de fleste kakebord i festlige lag.

Ingredienser:

Nøttebunn

4 stk eggehvite

150 g melis

150 g hasselnøtter

Suksess-krem

4 stk eggeplomme

1 dl kremfløte

125 g sukker

1 ts vaniljesukker

150 g smør

Pynt

hakkede pistasjenøtter

Høyde (px): Bredde (px):
Norsk Ukeblad

Glutenfri kake med nøtter og rosiner

Husk er finmalt frøskall av psyllium. Du finner det i helsekostforretninger. Det har vist seg at de geledannende fibrene i psyllium stort sett har de samme egenskaper som gluten i baking. Glutenfritt brød blir fort tørt, det lønner seg derfor å skjære kaken i mindre stykker og fryse den.

Ingredienser:

25 g gjær

50 g smør

2,5 dl melk

3 ss sukker

1 ss husk

0,25 g salt

2 ts kardemomme

0,5 stk egg

8 dl glutenfritt mel

Fyll

0,5 dl hasselnøtter

0,5 dl rosiner

50 g smør, romtemperert

3 ss sukker

appelsin

Pensling

0,5 stk egg

perlesukker

Høyde (px): Bredde (px):
TV 2 © God morgen Norge

Kvæfjordkake (

Ingredienser:

Deig

200 g smør, mykt

200 g sukker

8 stk eggeplomme

8 ss melk

265 g hvetemel

2,5 ts bakepulver

2,5 ts vaniljesukker

Marengs

8 stk eggehvite

330 g sukker

200 g hakkede mandler/mandelflak

Fyll

stivpisket krem fløte

vaniljekrem

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om: