Oppskrifter til helgen
Helgemenyen
Her kommer ukens deiligste helgemeny...
I helgen skal det smake!
Og her kommer en rykende fersk helgemeny. Den har de ingrediensene den skal: Litt nytt, litt spennende og utrolig godt.
Forrett
Forretten denne helgen er saltbakt fisk. - Hæ? Det har aldri laget!
Da er det på tide! For makan til saftig fisk er det nesten umulig å få uten å bruke denne teknikken (Les mer saltbaking her). Operasjonen er såre enkel: Dekk fisken med salt og bak den i ovnen i omtrent en halvtime.
Del opp fisken og servér den helt enkelt med litt godt kryddersmør.og kanskje noen finsnittede sukkererter.
Hovedrett
Hovedretten er det som jeg, i alle beskjedenhet, har lurt på om er Norges beste viltgryte. (Se video her). Du kan gjerne bytte ut viltkjøttet med vanlig oksekjøtt og ellers følge oppskriften.
Hemmeligheten ligger i det lille under: Litt brunost og litt chèvre (geitost) i terninger som du legger i bunnen av skåla.
Dessert
Jeg kan nesten ikke få anbefalt denne iskremen sterkt nok. Det er imidlertid et forbehold: Du må elske sjokolade. Iskremen er nesten svart av sjokolade og da må du elske det for å like det.
Og til slutt: Her finner du Vinmonopolets ti beste rødviner til under 120 kroner!
Ha en god og smakfull helg!
Følg Sjuve på Facebook (Vi har runda 3900!)
Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her
Les også:
Snickerskake: Bedre enn snickers...
Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!
Denne saken ble første gang publisert 21/01 2011, og sist oppdatert 26/06 2017.