I helgen skal det smake!

Og her kommer en rykende fersk helgemeny. Den har de ingrediensene den skal: Litt nytt, litt spennende og utrolig godt.

Forrett

Forretten denne helgen er saltbakt fisk. - Hæ? Det har aldri laget!

Da er det på tide! For makan til saftig fisk er det nesten umulig å få uten å bruke denne teknikken (Les mer saltbaking her). Operasjonen er såre enkel: Dekk fisken med salt og bak den i ovnen i omtrent en halvtime.

Del opp fisken og servér den helt enkelt med litt godt kryddersmør.og kanskje noen finsnittede sukkererter.

Hovedrett

Hovedretten er det som jeg, i alle beskjedenhet, har lurt på om er Norges beste viltgryte. (Se video her). Du kan gjerne bytte ut viltkjøttet med vanlig oksekjøtt og ellers følge oppskriften.

Hemmeligheten ligger i det lille under: Litt brunost og litt chèvre (geitost) i terninger som du legger i bunnen av skåla.

Dessert

Jeg kan nesten ikke få anbefalt denne iskremen sterkt nok. Det er imidlertid et forbehold: Du må elske sjokolade. Iskremen er nesten svart av sjokolade og da må du elske det for å like det.

Og til slutt: Her finner du Vinmonopolets ti beste rødviner til under 120 kroner!

Ha en god og smakfull helg!

Følg Sjuve på Facebook (Vi har runda 3900!)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Slik lager du pesto

10 oppskrifter med kjøttdeig

Smaken av Mexico på rekordtid

Snickerskake: Bedre enn snickers...

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!



Erik Hannemann

Saltbakt fisk

Det er så superduperenkelt at det er en lek! Prøv gjerne med fjellaure.

Ingredienser:

1 stk liten ørret (fjellaure)

1 kg salt, grovt

1 dl vann (eller litt mer)

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Viltgryte med rognebærgelé og geitost

Enten du går på jakt i skogen eller butikken er denne oppskriften perfekt når du skal kose deg med en saftig, varm og fyldig viltgryte.

Til 4 porsjoner:

2 dl tørket sopp

2 dl madeira

1 ss sennepspulver

600 g viltkjøtt, f. eks hjort flatbiff eller rimeligere stykker

3 stk sjalottløk

1 stk purre

2 stk gulrøtter

2 stk persillerøtter

2 stilker stangselleri

2 skiver bacon

2 fedd hvitløk

1,5 l viltbuljong, eller annet buljong, utblandet med vann

2 ss rognebærgelé

2 dl kremfløte

150 g chèvre

100 g brunost

salt og pepper

smør til steking

Høyde (px): Bredde (px):
Foto: Christopher Sjuve

Mørk sjokoladeis

Det gjelder å bruke nok sjokolade...

Til 2 porsjoner:

1 stk vaniljestang

3 stk eggeplomme

150 g sukker

2 dl melk

2 dl kremfløte

250 g sjokolade, mørk

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!