SASHIMIRULL

SASHIMIRULL © Foto: Håvard Egge

Januar er den store slankemåneden. Ingen tvil om det.

Slankemat forbinder mange av oss med trist og kjedelig mat. Det trenger det absolutt ikke være. Disse sashimirullene er et godt eksempel på at slanking faktisk kan smake fantastisk.

Sashimiruller

Jeg skal ikke krangle på at sushi er sunt (sjekk ut denne videoen og lær hvordan lage sushi), men mange er nok ikke klar over hvilke mengder sukker som tilsettes sushirisen. Så til tross for at fisk og grønnsaker er sunt, så er altså ikke sushi slankemat.

Godt da at det finnes alternativ uten sushiris (og ris og for den saks skyld) som føles like rent og delikat å spise.

Enkelt å lage

Sashimiruller er dessuten uhyre enkelt å lage. Det er rett og slett bare å skjære opp fisk og grønnsaker, og legge fyllet på bløte rispapir. Rull dem som en vårrull. Dypp i soya og nyt.

Litt wasabi i soyasausen kan være godt, men det er en smaksak, absolutt ikke en nødvendighet.

Apropos sashimi, gå for all del ikke glipp av min laksecarpaccio laget på fem minutter.

Alternativ til fredagstacoen

Sashimirullene fungerer ypperlig som lunsj, forrett, kveldskos eller middag. Er du redd for å ikke bli mett plusser du på med noen risnudler.

Jeg har laget oppskrift på en sashimirull under. Rull dem selv eller la gjestene pakke sine egne ruller rundt bordet.

Dekk gjerne bordet (slik du pleier til tacomiddagen) med kokte risnudler, hakket koriander og mynte, samt finstrimlede grønnsaker som gulrot, rødkål, sellerirot, mango, eple, vårløk, reddiker, chili, ingefær og avokado. Det blir garantert god stemning rundt bordet.

Må ikke serveres med rå fisk

Om du eller noen av dine gjester har problemmer med rå fisk, så stek eller friter scampi eller rett og slett bare pill noen reker. Jeg har til og med spist disse rullene med rosastekt rådyrfilet. Det var vanvittig godt!

Lyst asiatisk øl eller hvitvin, gjerne en riesling, er godt følge til mine sashimiruller.

Prøv med f.eks. en tørr fra Alsace, men skal du kjøre på med det aller sterkeste tilbehøret, forsøk deg heller med en halvtørr fra Tyskland.

Les også:

Slik saltbaker du fisk

Dette er den deiligste eplekaka

Slik blir kyllingen skikkelig saftig

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Colourbox (illustrasjonsfoto)

Sashimiruller

Rispapir får du tak i på super'n eller importbutikker. Bruk helst de minste rispapirene du får tak i slik at de ferdige rullene kan deles i to munnfuller.

Til 4 porsjoner:

600 g laks

1 pk eller mer med rispapir

150 g vermicelli nudler (kan sløyfes)

gulrøtter, etter smak

rødkål, etter smak

agurk, etter smak

reddik, etter smak

mynte

koriander

soyasaus, helst japansk

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!