Endelig en ny uke! For at dette skal bli en go'-uke krever det litt planlegging. Heldigvis har jeg allerede gjort det meste for deg. Nedenfor finner du nemlig alle oppskriftene du trenger.

Share

Dette er en ukemeny som tar deg til Italia, norske fjell, Marokko, Mexico, Portugal og hjem igjen.

Mandag

Vi begynner litt enkelt med en omelett. Dersom du ikke føler deg trygg på at du behersker omeletten, finner du en idiotsikker metode her. Som om ikke det var nok, har jeg laget en video, sjekk ut:

Tirsdag

Tirsdag er det tid for pesto. Du kan jukse og kjøpe (vi testet, her er den beste), men det blir alltid bedre om du lager den selv.

Onsdag

På onsdag tar vi i bruk den kule teknikken som kalles saltbaking. Veldig lett og alltid med godt resultat. Sjekk hvor saftig fisken er under skinnet:

En glimrende potetsalat holder lenge som tilbehør til denne fisken.

Torsdag

Chili con carne er suveren mat, og særlig når du serverer med tortilla og rømme. Pass på at du krydrer deg fram slik at den passer din gane.

(På torsdag må du legge klippfisken i vann, det er bacalao på menyen i morgen!)

Fredag

Denne bacalaon er en "one pot wonder" - alt skal i én gryte. I oppskriften er det mye olje, du kan redusere mengden om du synes det virker for mye.

Lørdag

Vi skal hjem igjen. Lørdag er det duket for deilige, hjemmelagde karbonader med potetmos og erteremulade. (Dersom du vil klinke til kan du lage super-potetmos.)

Søndag

Vi avslutter med rike, fyldige smaker fra Marokko. Denne oppskriften er ikke sterk, men du kan selv justere på chilien om du vil ha mer krutt.

Oppskriftene finner du nedenfor. Med dette håper jeg du får en super uke!

Les også:

Slik lager du french toast

Slik blir kyllingen skikkelig saftig

- Sjokoladekaker blir ikke bedre enn dette

Slik lager du perfekte brownies

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Erik Hannemann

Rask omelett med ost og skinke

Denne omeletten passer både som middag og lunsj. Det skal ikke ta deg mer enn 10 minutter å lage den...

Til 1 porsjon:

100 g aspargesbønner

3 skiver skinke, røket

3 stk egg

50 g ost, revet

smør til steking

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Pesto

Dette er oppskriften på klassisk, grønn pesto.

Ingredienser:

1 fedd hvitløk

5 ss pinjekjerner

1 potte basilikum

75 g parmesan

0,5 dl olje

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Saltbakt fisk

Det er så superduperenkelt at det er en lek! Prøv gjerne med fjellaure.

Ingredienser:

1 stk liten ørret (fjellaure)

1 kg salt, grovt

1 dl vann (eller litt mer)

Høyde (px): Bredde (px):
Peter Berg

Chili con carne med rømme og tortilla

Chili con carne er nydelig hverdagsmat som metter og varmer. Det er overraskende enkelt å lykkes med chili con carne og når du serverer med tortillachips og rømme er suksessen sikret.

Til 4 porsjoner:

2 stk løk

0,5 kg kjøttdeig

1 ss tomatpuré

2 stk tomatboks

5 fedd hvitløk, skrelt

3 stk soltørkede tomater, hakket

3 stk gulrøtter, skrelte

2 bokser bønner, f. eks kidneybønner

1 ts kuminfrø

1 ts korianderfrø eller pulver

1 stk chili, eller flere

1 ts chilipulver

2 stk paprika

4 ss rømme

tortillachips

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Bacalao

Her er Christopher Sjuves oppskrift på bacalao. Han er raus med oljen!

Til 8 porsjoner:

600 g klippfisk, tørket - eller 2 kilo utvannet klippfisk

1 kg løk

1 kg poteter

2 stk tørkedechili(valgfritt)

3 bokser tomat

10 stk pepperkorn

1 stk hvitløk

2 stk laurbærblad

20 stk oliven, sorte

200 g syltetpaprika(kjøpes på glass i de fleste butikker)

2 dl olivenolje

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Karbonader med erteremulade

Hjemmelagde karbonader med stekt løk og erteremulade er superenkel hverdagsmat. Erteremuladen er nydelig, enkel og passer også veldig bra til fisk.

Til 2 porsjoner:

400 g karbonadedeig

300 g poteter

100 g sellerirot

100 g smør

150 g erter

2 ss remulade

1 stk løk

2 ss smør til steking

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Marokkansk gryte

Tanken på en varm gryte som dufter av eksotiske krydder får tennene til å løpe i vann. Dette er akkurat en sånn gryte.

Til 3 porsjoner:

1 ts anis, malt

0,5 ts cayennepepper

1 ts korianderfrø

1 ts kuminfrø

750 g lammekjøtt med bein

1 stk løk

1 ss tomatpuré

4 stk tørket aprikos

4 stk tomater

2 dl vann

2 bokser kikerter

1 ss ingefær, finhakket

2 stk buljongterning er (kylling)

2 stk kanelstang

1 stk sitron

koriander, fersk

olje

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!