Søndagene er til for å bake på.

Share

En av de tingene som gjør livet bedre er duften av bakst. Og særlig når du ligger i senga. Så jeg foreslår at du baker scones til frokost denne helgen (så kan vi håpe at det blir din tur om ei uke).

Scones går superfort å lage. De skal bare steke ca 12 minutter i ovnen og behøver ikke å heve. Om du veier opp ingrediensene dagen i forveien er mye gjort (men husk å ikke blande sammen bakepulver å væske på forhånd, da mister den bakeeffekten).

Til søndagskaffen

Til søndagskaffen har jeg to forslag. Det er umulig å komme utenom Julia Childs sjokoladekake (til dere som ennå ikke har laget den: Gled dere). Siden jeg har bakt den noen ganger, har jeg begynt å variere smaken på fyllet. Noen ganger rom, andre ganger whisky, appelsinskall...).

Det andre forslaget er eplekake med glassur. Det er kake jeg alltid får mye skryt av.

5-minutters kaker

Har du lite tid? Da er kanskje kakene til Klikks Peter Smart noe for deg. Her har du en gulrotkake som lages på fem minutter. Og her er en sjokoladekake som lages over samme lest.

Oppskriftene finner du nedenfor!

Les også:

Slik lager du french toast

Slik blir kyllingen skikkelig saftig

- Sjokoladekaker blir ikke bedre enn dette

Slik lager du perfekte brownies

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Erik Hannemann

Scones

Scones går veldig fort å lage. Fra du begynner å blande mel og vann til du tar nybakte scones ut av ovnen trenger det ikke ta mer enn 20 minutter.

Ingredienser:

8 dl hvetemel

2 ss bakepulver

1 ts salt, eller mindre

250 g smør

1 ts muskat, revet

2 dl melk

1,5 dl fløte

Høyde (px): Bredde (px):
Christopher Sjuve

Sjokoladekake med mandler (Julia Childs favorittkake)

Dette er en Julia Childs berømte sjokoladekake. Den skal være litt myk i midten og er et lite eventyr.

Ingredienser:

Kake

2 ss rom, kaffe eller konjakk

120 g sjokolade

100 g smør

100 g sukker

3 stk eggeplomme

3 stk eggehvite

1 ss sukker

1 klype salt

50 g maltemandler(du kan male dem med en stavmikser eller kjøkkenmaskin)

2 dråpe mandelekstrakt (kan droppes)

50 g mel

Glasur

100 g sjokolade, bruk vanlig kokesjokolade. Pass på å justere med sukker om du bruker mørke typer med lite sukker.

5 ss smør

2 ss mørkrom(kaffe eller konjakk)

mandelflak(mandelskiver) til pynt

Høyde (px): Bredde (px):
Christopher Sjuve

Eplekake med glasur

Her er en klassisk eplekake. Det som gjør den spesiell er den gode glasuren.

Ingredienser:

Bunnen

2 dl knustekjeks(vanlige kjeks uten fyll)

1 stk egg

2 dl skivedemandler

0,5 ts salt

4 ss sukker

Glasering

3 stk eple

2 ss calvados, rom eller konjakk

1 dl sukker

2 ss smør

1 ts kanel

Toppen

3 stk eple

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!