Det er ikke bare jeg som synes det er deilig å stå opp i påsken. Det har selvsagt å gjøre med at du ikke vekkes av en klokke, men det viktigste er at en deilig frokost er rett rundt hjørnet.

Egg

En påskefrokost er ikke påskefrokost uten egg. Du kan selvsagt bare koke eggene, men sørg da for å koke dem perfekt .

Omelett er frokostklassiker. Det finnes en idiotsikker måte å lage omelett på , heldigvis. Og du?

En av eggets beste venner er bacon. Hender det at baconet ikke blir akkurat slik du vil ha det? Sjekk her for hvordan du skal få det til.

Min favoritt er eggerøre. Noen ganger har jeg i en skvett fløte, men det er absolutt ikke nødvendig. Bare deilig.

Kjøttpålegg

Lammerull melder seg som en opplagt kandidat. Jeg liker absolutt de røkte variantene best. Det gjelder også skinkene.

Salami og roastbeef er også blant frokostfavorittene. Til roastbeef er det nydelig med remulade og sprøstekt løk.

Ost

På mitt frokostbord finner du ikke de samme ostene som du finner på bordet om kvelden.

Til frokost vil jeg nemlig ha milde oster. Som jeg sier: Ikke roquefort og Martinis før klokken 10. På mitt bord du gjerne gräddost, brunost, den svenske Västerbotten og noen ganger en mozzarella (med tomat, basilikum, pepper og olje).

Fiskepålegg

Det blir ikke perfekt uten røykelaks. Dermed basta. Med eggerøre. Dobbelbasta.

Jeg er også glad i sild og jo flere varianter - desto bedre. Sherry er dog favoritten.

Under pålegget

Så til det store spørsmålet om brød. Jeg liker loff. Og bagetter. Men det er ikke godt å slå nybakte scones. Der har du meg. Jeg blir selvsagt ikke sur om noen serverer nybakte rundstrykker heller, tvert i mot, men jeg må innrømme at jeg ikke orker å stå opp for å lage rundtykker. Derfor scones.

Vil du ha brødoppskrifter så har vi det også.

Handleliste til påskefrokosten

Egg

Bacon

Kjøttpålegg

Ost

Fiskepålegg

Brød/rundstykker/mel til baking

Erik Hannemann

Scones

Scones går veldig fort å lage. Fra du begynner å blande mel og vann til du tar nybakte scones ut av ovnen trenger det ikke ta mer enn 20 minutter.

Ingredienser:

8 dl hvetemel

2 ss bakepulver

1 ts salt, eller mindre

250 g smør

1 ts muskat, revet

2 dl melk

1,5 dl fløte

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!