Patatas bravas er kanskje den mest populære tapasen.

De er litt som øllen i en bar: du savner den fort om den ikke er der.

Potetretten er ganske enkel å lage. Det du trenger er poteter, salt, vann og olje. Så enkelt er det. Sausen kommer i tillegg.

Share

Det første du gjør er skrelle potetene og skjære dem i båter på omtrent samme størrelse. Så koker du dem møre, eller nesten møre, i godt saltet vann.

Neste viktige skritt er å sile av vannet og tørke dem godt. Om du ikke tørker dem begynner det fort å sprute fra stekepannen.

Rikelig med olje

Ha rikelig med olje i stekepannen, gjerne en centimenter dypt lag. Varm det godt opp før du har i de tørkede potetene. Stek dem til de er gylne og sprø utenpå og myke inni.

Ha dem ut av pannen og la mesteparten av oljen renn av på kjøkkenpapir. Ha på godt med salt og vend dem rundt.

Det må litt saus til

Men, du må en litt småheit saus til om det skal være patatas bravas. Eller blir det bare patatas. Sausen skal tradisjonelt ha godt med krydder i seg, gjerne litt chili.

Det enkleste er å ta utgangspunkt i en deilig tomatsaus. Om du smaksetter den med litt frisk chili eller chilipulver kommer du ganske fort fram til det du vil ha.

Du kan selvsagt også servere den med aioli, den herlige hvitløksmajonesen som ikke noe menneske med hjartet på rette staden kan mislike. Her finner du en uimotståelig oppskrift.

Du kan servere dette som en del av et tapasbord eller bare som snacks. Kanskje TV-snacks?

Kos deg!

Les også:

Slik lager du perfekt bacalao

- Sjokoladekaker blir ikke bedre enn dette

Matlaging: De vanligste feilene

Slik lager du perfekte brownies

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!