Fem ingredienser

Bare fem ingredienser er en artikkelserie på Klikk. Her vil vi presentere en rekke oppskrifter hvor det ikke er mer enn fem ingredienser til sammen. (Salt, pepper, stekefett og vann kommer noen ganger i tillegg.)

Det finnes mange måter å senke matstresset. Å lage mat med færre ingredienser er en god begynnelse.

Share

Kokebøker til besvær

Å bla i kokebøker er veldig inspirerende. (Sjekk min ti på topp liste). Men, dessverre er kokebøker ofte fulle av oppskrifter med veldig mange ingredienser.

Før jeg begynte å jobbe profesjonelt med mat var det ofte et problem at jeg ikke visste hva alle ingrediensene var - og enda verre: Jeg ante ikke hvor jeg skulle få tak i dem.

Det er ofte kokker som lager kokebøker. De er vant til å ha et stort kjøkken til rådighet med all verdens ingredienser. Det er litt annerledes hjemme.

I denne serien vil jeg ta til orde for å lage smakfulle, deilige og enkle retter med bare fem ingredienser.

Den aller første retten er med couscous. Couscous fås kjøpt i de fleste dagligvarebutikker (Det uttales "kosskoss" og finnes som regel i nærheten av risen). Den store fordelen med couscous er at det går så raskt å lage, bare 4-5 minutter. I tillegg tar couscous veldig lett til seg smak.

Her er de fem ingrediensene:

  1. Couscous
  2. Kyllingkraft
  3. Tørket aprikos
  4. Oliven
  5. Torsk eller kamskjell

Hvor mye couscous trenger du?

Beregn 1-2 desiliter pr person. Du trenger dobbelt så mye vann som couscous. Kok opp vannet, ha i flytende kyllingkraft (eller bruk terning) og couscous. Rør om og vent noen minutter til det sveller.

I mellomtiden hakker du litt aprikos. Bland det inn i couscousen sammen med oliven. Du kan ha i litt olje, men det er ikke nødvendig.

Nå er det bare å steke kamskjell eller fisk og servere til.

Lykke til!

Les også:

Billig middag hele uka

Seks gryteretter som holder deg varm

Slik får du barnet til å sove

Denne TV'n er billig og best

Her kan du søke blandt 4.000 oppskrifter!

Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!