Bare fem ingredienser
Du trenger ikke stappfulle kjøkkenskap for å imponere.

Det finnes mange måter å senke matstresset. Å lage mat med færre ingredienser er en god begynnelse.
Kokebøker til besvær
Å bla i kokebøker er veldig inspirerende. (Sjekk min ti på topp liste). Men, dessverre er kokebøker ofte fulle av oppskrifter med veldig mange ingredienser.
Før jeg begynte å jobbe profesjonelt med mat var det ofte et problem at jeg ikke visste hva alle ingrediensene var - og enda verre: Jeg ante ikke hvor jeg skulle få tak i dem.
Det er ofte kokker som lager kokebøker. De er vant til å ha et stort kjøkken til rådighet med all verdens ingredienser. Det er litt annerledes hjemme.
I denne serien vil jeg ta til orde for å lage smakfulle, deilige og enkle retter med bare fem ingredienser.
Den aller første retten er med couscous. Couscous fås kjøpt i de fleste dagligvarebutikker (Det uttales "kosskoss" og finnes som regel i nærheten av risen). Den store fordelen med couscous er at det går så raskt å lage, bare 4-5 minutter. I tillegg tar couscous veldig lett til seg smak.
Her er de fem ingrediensene:
- Couscous
- Kyllingkraft
- Tørket aprikos
- Oliven
- Torsk eller kamskjell
Hvor mye couscous trenger du?
Beregn 1-2 desiliter pr person. Du trenger dobbelt så mye vann som couscous. Kok opp vannet, ha i flytende kyllingkraft (eller bruk terning) og couscous. Rør om og vent noen minutter til det sveller.
I mellomtiden hakker du litt aprikos. Bland det inn i couscousen sammen med oliven. Du kan ha i litt olje, men det er ikke nødvendig.
Nå er det bare å steke kamskjell eller fisk og servere til.
Lykke til!
Les også:
Seks gryteretter som holder deg varm