Annonse

Medisterkaker lager du selv, ikke sant?

I alle fall når du har sett denne videoen som viser deg hvordan du lager medisterkaker på enkleste vis.

Forvandlingen fra grå masse (medisterdeig) til gylne medisterkaker er et av julens magiske undere.

Noen lager medisterkaker av medisterfarse. Det blir farsekaker - ikke medisterkaker. Det er kanskje det viktigste å huske på.

Medisterkaker lages av medisterdeig

(Og IKKE som jeg selv sier i videoen: "Det første vi gjør da er å ta ca en halv kilo medisterfarse...")

De vanligste krydderne å bruke er de to magiske: ingefær og muskat. Det blir ikke medisterkaker uten. Dersom det er første gang du lager medisterkaker kan det kanskje virke lite med en halv teskje av hvert krydder. Ikke la deg friste! For mye krydder ødelegger medisterkakene. Prøv deg heller fram. Prøvestek en medisterkake og juster kryddermengden.

Ellers er medisterkaker enkle å lage. Kan du lage kjøttkaker, kan du lage medisterkaker.

Les også

Slik lager du perfekt ribbe

Her er den originale ribbeoppskriften

Sjekk ut videoen ovenfor!

Her finner du 5.000 oppskrifter du kan kose deg med!

Lyst på daglig oppskrifter? Følg Sjuve på Facebook!

Erik Hannemann

Medisterkaker til jul

Medisterkaker er forbløffende lett å lage. Det viktigste er å huske de to magiske krydderne: ingefær og muskat.

45 min

Til 4 porsjoner

0,5 kg medisterdeig

2 ts salt

2 ts potetmel

0,5 ts ingefær, tørket

0,5 ts muskat

1 dl melk

ribbefett eller smør til steking

pepper

Fremgangsmåte

Kna medisterdeigen godt sammen med salt. Den skal bli ganske seig. Ha i potetmel, ingefær og muskat og bland det godt inn. Spe med melk; ha i litt og litt og kna til det blir en jevn farse. Form kaker. Det er lettere med våte hender. Stek kakene i smør eller ribbefett ca 7 minutter på hver side med på middels varme.

Oppskirften er hentet fra: Klikk.no | Kokk: Innbygg Se flere Skriv ut
Høyde (px): Bredde (px):

Kommentarer

Vi setter stor pris på kommentarer og inspill i debattene våre.

christopher Sjuve

christopher Sjuveredaktør mat

Vi setter stor pris på kommentarer og inspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!