For en stund tilbake arrangerte vi en sjokoladekakekonkurranse. Det kom inn en drøss med oppskrifter og det var vanskelig å finne fram til sjokoladekakene som skilte seg ut.

Etter et møysommelig arbeid kom vi til slutt fram til de ti sjokoladekakene som var med i finalen.

Vi klarte til slutt å kåre en vinner og den finner du her!

Men så var det alle de andre sjokoladekakene som ikke nådde helt opp. Det ville jo være synd om ikke de også fikk sin plass og fortjente omtale. Derfor har jeg samlet halvparten av dem her - og resten av sjokoladekakene finner du oppskriften på nedenfor.

I forbindelse med sjokoladekakekonkurransen lage jeg noen videoer som kunne (om jeg lykkes...) inspirere til kakebakst. En handlet om å lage drømmesjokolade med karamelliserte nøtter og ble veldig poppis. Den andre handlet om en genial måte å lage sjokoladeglassur på.

I den siste videoen viser jeg hvordan du lager sjokoladetrøfler i ulik bekledning.

Nå håper jeg du har nok gnist til å sette fart på kjøkkenet!

Dronningens favorittkake

Dette er en av sjokoladekakene som kom til finalen...

Ingredienser:

Bunn

50 g kakao

2 dl vann, kokende

125 g kokesjokolade, lys

100 g smør

250 g sukker, brunt

2 stk egg

175 g hvetemel

1 ts bakepulver

2 ts vaniljesukker

Hvit frosting

600 g smøreost

115 g smør

500 g melis

2 ts vaniljesukker

Pynt

dessertsjokoladetil pynting

200 g 70%sjokolade

Høyde (px): Bredde (px):

Nougat brownies

Brownies med nougat...

Ingredienser:

200 g kremost

25 g sukker

1 ts vaniljesukker

75 g hvetemel, siktet

50 g kokesjokolade, lys

1 ts bakepulver

60 g hasselnøtter

1 dl soyaolje

75 g smør, romtemperert

200 g sukker

5 stk egg

150 g kokesjokolade, lys

200 g kokesjokolade, lys

3 ss vann

100 g melis

50 g hasselnøtter

Høyde (px): Bredde (px):

Meksikansk sjokoladedrøm

I denne sjokoladekaken er det chili.

Ingredienser:

250 g kokesjokolade

250 g smør

150 g mandler

20 g hvetemel

1 ts kanel

1 ss kakao

2 ss kesam

1 stk chili

6 stk egg

160 g sukker

2 dl kremfløte

2 ss sukker

2 ss smør

150 g kokesjokolade

150 g 70%sjokolade

2 pl gelatin

4 dl kesam

1 stk vaniljestang

1 ss sukker

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!