Det holder ikke med én sjokoladekake. Akkurat som det ikke er nok med én biltype, ett ferieland, én bukse, eller en ostetype. Da hadde verden vært enkel. Men, som alle vet, det er den ikke.

Vi trenger variasjon. Men, i menneskenes indre kamp kjemper to store krefter mot hverandre: Det innebygde matkompasset kjemper for å finne nye, uoppdagede herligheter og har nettopp eventyrlysten og innovasjonslysten som sine viktigste drivkrefter. Som motspiller har lurer en annen kraft som aldri må undervurderes: Latskapen. Og den lar vi alle få lov til å vinne i bland. For eksempel når jeg lager det jeg stadig mener er den beste sjokoladekaka jeg vet om. Siden jeg kjenner oppskriften godt har jeg lett til å ty til den sjokoladekake. (Riktignok lager jeg denne enkle varianten på hytta).

Men, så vet jeg jo at det finnes et annet sjokoladeunivers der ute. For eksempel oppdaget jeg hvordan du kan lage en superkul sjokoladekrem av sjokolade og vann (med denne pussige teknikken) og hvordan du lager din egen supersjokolade med karamelliserte nøtter.

Forskjellige sjokoladekaker

Og vi er jo forskjellige, men ulik smak. Og derfor må jeg selvsagt la andre sjokoladekaker slippe til. Nedenfor har samlet et knippe som forteller litt om sjokoladekakenes muligheter. Du får en som lages med marshmallows, en med et mystisk lag med gull, en med en sjokoladeglasur som er beregnet for kongelige og gå ikke glipp av den med sjokolademoussen!

(Alle kakene kom til finalen i vår sjokoladekakekonkurranse, men vi synes de fortjener en hedersplass. Vinneren finner du her!).

Vær så god!

Gullkake

Sjokoladekake med gull...

Ingredienser:

80 g peanøtter, salte

25 g melis

2 stk eggehvite

30 g sukker

15 g sirup

1 dl kremfløte

100 g hvit sjokolade

10 g smør

150 g kokesjokolade, lys

75 g smør

0,5 dl espresso

1 stk gelatinplate

2 stk eggeplomme

2 stk eggehvite

30 g sukker

Høyde (px): Bredde (px):

Dronningens smil

Denne sjokoladekaken får deg til å smile.

Ingredienser:

Bunn

200 g mel|

200 g sukker

1 ts bakepulver

0,5 ts natron

2 ts vaniljesukker

1 dl rømme

175 g smør

100 g kokesjokolade, lys

2 ss kakao

2 stk egg

Karamellfyll

2,5 dl sukker

6 ss smør, romtemperert

1 ts salt

1,6 dl kremfløte

Glasur

200 g smør

100 g kokesjokolade, lys

100 g melis

1 ts vaniljesukker

2 stk egg

Høyde (px): Bredde (px):

Smores pai

Vil du ha 'smore...?

Ingredienser:

75 g smør

10 stk kjeks, helst digestive, knust til smuler

2 ss sukker

200 g kokesjokolade, lys

2 dl kremfløte

1 stk egg

1 pose marshmallow

Høyde (px): Bredde (px):

Idalux

Sjokoladekake med nøttebunn og sjokolademousse...

Ingredienser:

Nøttebunn

4 stk eggehvite

60 g sukker

160 g hasselnøttkjerner

100 g melis

2 ts kakao

Sjokolademousse

300 g kokesjokolade, lys

150 g smør, helst usaltet

1 dl vann, kokende

3 stk gelatinplate

4 stk eggeplomme

6 stk eggehvite

30 g melis

1 ss kakao

Jordbær consommé

400 g jordbær, frosne

50 g sukker

Høyde (px): Bredde (px):
Ulla Westbø/H2W studio

Dronningens drømmekake

En sjokoladekake som får deg til å drømme.

Ingredienser:

50 g kakao

100 stk bruntsukker, helst muscavado

2 dl vann, varmt

125 g smør, usaltet og mykt

150 g sukker

225 g hvetemel

0,5 ts bakepulver

0,5 ts natron

2 ts vaniljeessens

2 stk egg

250 g kokesjokolade, lys

5 dl kremfløte

1 ts vaniljeessens

0,5 pk vaniljekrem

1 dl kremfløte

50 g marsipan

150 g blåbær

100 g hakket kokesjokolade

3 dl kremfløte

1 dl sirup, lys

450 g kokesjokolade, lys

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!