Alle som skriver om mat har plikt til å forsøke å gjøre kylling godt. Eller ikke-kjedelig i det minste.

Jeg mener jeg har lykkes ved noen anledninger. For eksempel er denne superenkle tikka masalaen en herlighet. Det er også trikset hvor du banker kyllingbrystet flatt og legger inn litt skinke og et stykke ost.

Kyllingkjøttet er omtrent som et blankt, bleket lerret. Det blir ikke interessant før du gjør noe drastisk.

Denne gangen har jeg laget kyllingboller. Og de er proppfulle av godsaker. Jeg nevner i fleng; hvitløk, ingefær, chili, koriander, cashewnøtter...

Et lite triks for kyllingbollene

Den enkleste varianten av en slik oppskrift er å kjøre alt i kjøkkenmaskinen til en deig, rulle sammen og steke i stekepannen. Det funker, men et lite triks gjør underverker for smaken her. Begyn med å ha de tørre krydderne i stekepanna. Varm opp til de begynner å dufte godt, men ikke svis. Og så kan du ha krydderne i kjøkkenmaskinen sammen med resten av ingrediensene.

Oppskriften finner du nedenfor.

(Over 14.000 følger nå Sjuve på Facebook!)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Slik lager du deilige smoothies

En ukemeny for deg som liker god mat

Slik lager du perfekte muffins

10 oppskrifter med kjøttdeig

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!



Erik Hannemann

Kyllingboller

Kyllingbollene blir fulle av smak med disse krydderne.

Ingredienser:

0,5 kg kylling kjøtt, uten bein

0,5 stk løk

0,5 stk chili

1 cm ingefær

1 ts korianderpulver

1 ts gurkemeie

1 ts kumin pulver

4 ss cashewnøtter

salt

olje til pensling

Høyde (px): Bredde (px):