Ukens beste vinkjøp

Økologisk fra California

Denne rødvinen fortjener en skikkelig biff.

UVANLIG MIKS: Meatpacker¿s Organic har en drueblanding vi aldri har sett før, men den funker.

UVANLIG MIKS: Meatpacker¿s Organic har en drueblanding vi aldri har sett før, men den funker. Foto: Foto: Arnie Stalheim

Publisert Oppdatert

Det kommer stadig flere og bedre økologiske viner på markedet. Og det finnes etterhvert mange gode og rimelige eksempler, som f.eks. denne økologiske riojaen til under hundrelappen. Eller denne knasende tørre, men likevel fruktige tyske rieslingen.

Del

Ukens vin er økologisk, og det er kanskje ikke så rart. Den kommer fra California, arnestedet til hippiene og store deler av alternativbevegelsen. I Mendocino like nord for San Francisco lager man en vin med en ganske eiendommelig druemiks: 30% cabernet sauvignon, 20% pinot noir, 20% petite sirah, 15% zinfandel og 15% merlot.

Av en eller annen grunn minner aromabildet i denne vinen om endel portugisiske rødviner - enda det ikke finnes en eneste portugisisk drue med i blandingen. Weird. Men, som sagt, vi er jo i California.

Meatpacker's Organic 2009, vnr 9100101, kr 113,90, 84 poeng.

Dyp rød med hint av fiolett. Fin duft av mørke bær med små hint av krydder, urter og bark. God fylde med rik og moden frukt, passe balanserende syre og en ganske lang ettersmak med tydelige, men fine tanniner.

Denne vinen er drikkeklar, men du kan godt legge den i kjelleren et par års tid. Det er en ganske fyldig og robust sak dette her, så drikk den til rødt kjøtt som okse, lam og vilt. Oppskrifter som passer til vinen finner du nedenfor.

Flere gode tips i serien Ukens beste vinkjøp finner du her:

Kraftig portugiser

Bobler på budsjett

Mye vin for pengene

Rødvin til lørdagsbiffen

Rimelig argentiner

Astrid Hals

Biff på vinkokte poteter

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

4 stk Biff

2 ss Margarin

12 stk Poteter

5 dl Hvitvin

100 g Mandler

2 stk Løk

6 fedd Hvitløk

4 stk Kruspersille

2 ss Timian, frisk

4 ss Olivenolje

1 ts Salt

1 ts Pepper

TV 2 © God morgen Norge

Sprø lammekoteletter med ratatouille

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

8 stk Lammekoteletter

Salt

Pepper

4 ss Dijonsennep

3 skiver Brød, daggammelt

1 dl Urter

Olje til pensling

2 stk Aubergine

1 stk Løk

1 stk Squash

3 stk Tomat

0.5 stk Paprika

0.5 dl Olivenolje

3 fedd Hvitløk

1 stk Laurbærblad

Krydder

Salt

Pepper

1 krm Sukker

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag