Denne gang går turen til Campania, fylket hvor Napoli er hovedstad og største by. Napolis største "claim to fame" på det kulinariske området er nok pizzaen, og den blir best når du lager den selv fra scratch. Da er det viktig med en god oppskrift på pizzabunn. Og du kan jazze opp pizzaen din med med spennende tilbehør, som i en pizza fire årstider.

 

Men Campania er ikke bare kjent for pizza. De produserer også gode viner her, både hvite og røde. De beste av sistnevnte type lages på druen aglianico. Vår vin denne uken kommer fra produsenten Guardiolo, og han har blandet 25% sangiovese, hoveddruen i Toscana, inn med aglianicoen, og sangiovesen er ufiltrert for å bedre få frem fruktigheten. Vinen har vært lagret på store fat, såkalte botti, i ni måneder før tapping.

Guardiolo Rosso Riserva 2007, vnr 4427401, kr 113,20, 86 poeng.

Dyp rød, som såvidt brekker mot fiolett. Fin og fruktig duft av mørke bær med innslag av krydder og urter, samt et animalsk hint i retning rått kjøtt. Middels til god fylde med leskende frukt, frisk syre og en lang ettersmak med fine tanniner.

Denne vinen er god å drikke nå, men kan også lagres et par år. Den passer til de aller fleste kjøttretter unntatt de aller kraftigste. Svin og kalv er ypperlig, samt rike pastaretter med kjøtt- og/eller tomatsaus.

Her er oppskrifter på noen retter som passer til vinen:

Lasagne

Innbakt svinefilet med spekeskinke og soltørkede tomater

Kalvefilet med glaserte grønnsaker og poteter

Flere gode tips i serien Ukens beste vinkjøp finner du her:

Rødvin til lørdagsbiffen

Rimelig argentiner

Flott australsk rødvin

Et monster av en vin

Perfekt til wok

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!