Det går aldeles strykende for Norge i VM, og om du ikke har tatt frem en flaske sprudlevann for å feire ennå, så er det på tide å gjøre det nå i innspurten av mesterskapet. Om du vil ha det beste, og hvem vil ikke det, skal du selvsagt handle inn champagne. De beste kjøpene finner du i vår store champagnetest. Og trenger du litt fingermat til, kan du jo gå for noen lettvinte tapas.

Del

Om Norge skulle ta flere medaljer hver dag resten av mesterskapet, kan det imidlertid fort bli dyrt å måtte åpne en flaske champagne hver eneste gang. Det er da ukens vin kommer til unnsetning. Det er en musserende fra Australia, som er basert på 85% chardonnay og 15% pinot noir, og laget på samme måte som champagne, dvs med annengangs gjæring på flaske for å skape boblene. Vinen har ikke vært fatlagret, noe som gjør den desto fruktigere.

Dette er ikke noen kompleks og intellektuell vin. Neida, men den er frisk, fruktig og ren. Og så har den en touch av sødme som kan komme godt med for de som synes de knasende tørre champagnene blir for syrlige. Dette er i det hele tatt en vin som er lett å like.

Jacob's Creek Chardonnay Pinot Noir Brut, vnr 3216901, kr 112, 83 poeng.

Lys gyllen på farve. Frisk og fruktig duft av eple og sitron med innslag av brød. Middels til god fylde med pen frukt og noe restsødme, som balanseres fint av frisk syre. Ganske lang ettersmak.

Denne vinen er deilig å drikke nå, og det er trolig lite å hente på å lagre den. Den er en glimrende aperitiff, gjerne med tapas eller annen fingermat ved siden av. Til fisk og skalldyr er den i sitt ess. Oppskrifter på retter som passer til vinen finner du nedenfor.

Flere gode tips i serien Ukens beste vinkjøp finner du her:

Mye vin for pengene

Rødvin til lørdagsbiffen

Rimelig argentiner

Flott australsk rødvin

Et monster av en vin

Parmarullet scampi med hvitløkdipp

Til 6 porsjoner:

18 stk tynn skive parmaskinke

18 stk basilikumblad

18 stk renset scampi

2 ss olivenolje

Hvitløkdipp:

1 dl rødvins eddik

2 ss dijonsennep

2 fedd finhakket hvitløk

2 dl olivenolje

salt

pepper

Høyde (px): Bredde (px):
TV 2 © God morgen Norge

Fuente de gambas

Stekte scampi med hvitløk og chili.

Til 8 porsjoner:

24 stk scampi, rå

10 fedd hvitløk

3 stk chili, rød

olivenolje

salt

rikelig med finhakket persille

Høyde (px): Bredde (px):
Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen

Fritters av kamskjell

Kombinasjonen av kamskjellene og den eksotiske dyppesausen er både frisk og overraskende.

Ingredienser:

250 g kamskjell

6 stk egg

25 g parmesan, nyrevet

2 fedd hvitløk, finhakket

125 g hvetemel

2 ss hakket friskoregano

frityrolje

Lime- og ingefærsaus

100 g majones

1 ts finhakket syltetingefær

1 stk lime, saft og skall

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!