Ukens beste vinkjøp

Deilig chianti

Det er ikke ofte du finner så god chianti til så moderat pris.

SANGIOVESE: Poggio al Casone Chianti Superiore 2005 er laget på 90 % sangiovese og 10 % canaiolo.

SANGIOVESE: Poggio al Casone Chianti Superiore 2005 er laget på 90 % sangiovese og 10 % canaiolo. Foto: Foto: Arnie Stalheim

Publisert Oppdatert

Vinområdene som får lov å kalle seg Chianti dekker store områder av Toscana. Det mest kjente området ligger mellom Firenze og Siena og kalles Chianti Classico. Vår vinanbefaling kommer imidlertid fra åsene ut mot kysten ved Pisa, som kalles Chianti Colli Pisani.

Les også: Tomatsausen blir best slik

Les også: 7 sauser med 2 ingredienser

Share

Vinen er laget på 90 % sangiovese og 10 % canaiolo, og er fra 2005-årgangen. Denne årgangen regnes ofte som en " mellomårgang" i Toscana, da den kommer mellom de meget gode 2004 og 2006. Det er imidlertid ingenting i veien med vår vin. Den er en både god og typisk chianti, og så er prisen veldig hyggelig.

Poggio al Casone Chianti Superiore 2005, vnr 15647, kr 119,90, 85 poeng.

Dyp rød på farve. Dufter av sursøte kirsebær og med et urtepreg nesten i retning mint. Middels til god fylde med pen frukt, bra syre og en ganske lang ettersmak med tydelige, men fine tanniner.

Denne vinen er fin å drikke nå, men den er ikke noe utpreget lagringsprosjekt. Den tåler dog tre år i kjelleren. I matveien liker den litt lettere og lysere kjøttretter av fjærkre, svin og kalv, også innmat som lever og nyrer, samt pasta med kjøtt- og/eller tomatsauser.

Her er oppskrifter på noen retter som passer til vinen:

Kyllingfilet med parmaskinke, parmesan og salvie

Leverbiff med løk

Indrefilet av svin med balsamico

Flere gode tips i serien "ukens beste vinkjøp" finner du her:

Billig og bra portugiser

Italiensk kraftpakke

Knallbillig spansk rødvin

Klassisk riesling

Argentinsk italiener

Her finner du 5 .000 oppskrifter du kan kose deg med!

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag