Påske, pappvin og et perfekt tiberedt lammelår. Det er en kjent kombo. Vi har testet pappvin og har tatt utgangspunkt i Vinmonopolets liste over de mest solgte vinene.

For sikkerhets skyld har vi også laget en anbefaling på fem supre lammeviner her (som ikke er papp).

Husk også at vi gjør også mindre tester som du bør følge med på: Omtrent annenhver uke lager vi Fem-på-topp lister i ulike kategorier. Vi tester også alle nyhetene som kommer til Vinmonopolet (annenhver måned) og følger nøye med når varer settes ned i pris - som Vinmonopolet gjør hver måned.

Lavt nivå

I fjorårets test fikk vinneren 85 poeng. Slik er det ikke i år. Vinneren, Zanni Valpolicella har kun fått 80 poeng, vi har syv viner under 75 poeng. Helt på bunnen har vi storselgeren J.P. Chenet med 55 poeng.

Testet blindt

Testingen ble foretatt blindt (testerne får ikke vite hva som testes) av Robert Lie og Ørjan Lundmark. Robert Lie er både norsk, nordisk og europeisk mester for vinkelnere. Lie jobber som daglig leder av Grefsenkollen i Oslo. Ørjan Lundmark har en førsteplass og to andreplasser i NM for vinkelnere, og jobber til daglig som daglig leder på Bølgen & Moi Tjuvholmen.

Få med deg alt! Følg Sjuve på Facebook

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Alt om lammelår

Her er ti viner som holder høy kvalitet i forhold til prisen.

Slik blir kylling best

Slik lager mesterkokkene burger

Noen av produktene vi i Klikk.no tester kan ha to priser, Veil. pris og Beste pris. Beste pris er prisvarsling levert av Prisguide.no, en kommersiell partner av Klikk.no

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!